Zelfhypnose? Kan ik dat ook?

Jazeker! Sterker nog, zelfhypnose doe je iedere dag. Wat zeg jij zo gedurende de dag tegen jezelf? Wat zeg je als je wakker wordt? Wat zeg je als het even tegenvalt? Of als het leven tegenvalt? Hoe ga jij met jou om? Dat is allemaal zelfhypnose. We zijn geprogrammeerd met stemmetjes die van alles vinden en de hele dag ergens iets van vinden.

Een mens is een denkend wezen, we hebben duizenden gedachten per dag. En met een beetje pech liggen we ’s nachts wakker met al die gedachten. Zo zijn we gemaakt. Door wie, wanneer, waarom en hoe weet ik ook niet. En voor iedereen die zegt het wel te weten ga ik graag een stapje opzij. Hoe zekerder mensen het denken te weten des te meer zijn ze bereid elkaar hiervoor de hersens in te slaan, dus aan die discussie doe ik liever niet mee.

Wat zeg jij tegen jezelf?

Als je betere vragen stelt krijg je betere antwoorden. Wij zijn denkende wezens en hebben het vermogen om oplossingen te bedenken. Hoeveel hebben mensen al bedacht en gerealiseerd? Het wiel, het licht, het vuur, de fiets, de schaar, de gifpijl, de atoombom. Noem maar op. Met vreselijke gevolgen, maar ook zo veel moois. Wij zijn oneindig bewustzijn en we kunnen met ons brein onszelf en ons leven verbeteren.

In maart 2017 heb ik mijn enkel gebroken en met behulp van een Titanium ¹) plaat en 10 schroeven is dat aan elkaar gezet, zodat ik weer kon lopen. Het advies was om het spul minimaal een jaar in mijn been te laten zitten en bij voorkeur de rest van mijn leven.

¹) Titanium is een edelmetaal dat zich bevindt in de aardkorst. De zilver- of donkergrijze metaaldeeltjes komen in poedervorm voor op rotsen en in rotszand. Het wordt ook wel het metaal van de goden genoemd, vanwege dat titaan in hoge concentraties in meteorieten gemeten wordt en zodanig van buiten de aarde neerkomt. Het is sterk, licht, corrosiebestendig en bestand tegen extreme temperatuurschommelingen en wordt daarom gebruikt in de constructie van vliegtuigen, raketten, fietsen, brilmonturen, etc. Daarnaast wordt titanium veel voor sieraden gebruikt, omdat het sterk, anti-allergeen en goed bewerkbaar is. En voor prothesen, omdat het biologisch inert is: het menselijk lichaam stoot dit niet af en het is niet giftig.

Anders denken & anders doen

Het bot groeide voorspoedig weer aan elkaar, maar nadat ik weer had leren lopen voelde ik meer en meer de plaat en met name de schuin naar boven in het gewricht staande schroeven. Het was en bleef pijnlijk en beperkte mijn beweging dus maakte ik een afspraak met een orthopedisch chirurg om te vragen wanneer het hekwerk kon worden verwijderd.

De eerste arts die ik bezocht in een super gespecialiseerde kliniek vertelde me dat hij misschien eind van dat jaar 2 schroeven wilde verwijderen aan één kant van mijn voet. De rest zou hij laten zitten en hij wilde het alleen onder volledige narcose doen. Daar had ik geen zin in, dus ik ben nooit meer terug geweest.

Röntgenfoto, gebroken enkel, genezing, gedachtekracht,  helende vermogen, zelfheling, zelfhelend, het beeld veranderen door gedachten, beter denken, zelfhypnose

Dagelijkse dosis zelfhypnose

Er bestaat zoiets als fantoompijn, waarbij mensen jeuk hebben aan een geamputeerde voet of pijn aan een reeds getrokken kies. Dit kan dus niet lichamelijk zijn, want die voet of kies is er niet meer. Stel nou eens dat dit toch ergens in je denken begint?

All battles are first won or lost in the mind.
(Jeanne d’Arc)

Vanuit die gedachten zocht ik de digitale röntgenfoto op mijn laptop en wiste met een simpele foto editor alle schroeven en de plaat eruit. Daarna drukte ik de foto af, tekende het bot met potlood dicht en hing hem in de keuken op de koelkast. Ik keek er iedere dag naar. Iedere dag liep ik ‘in gedachten’ op blote voeten in het zand. En ik stelde me zo vaak mogelijk dat heerlijke gevoel voor.

Zo vertelde ik mezelf een nieuw verhaal. Dit is zelfhypnose en jij kunt het ook! Door jezelf een ander verhaal te vertellen kun jij jezelf, je leven en je gezondheid veranderen. En zo kun je pijn en verdriet loslaten en zelfs je overgewicht. Nee, dat kan niet iedereen zo maar in een paar tellen doen. Ook ik ben geholpen en heb het jaren bestudeerd, zodat ik het nu kan toepassen.

Ik had geen zin om voor twee schroeven onder narcose te gaan en ik was redelijk in staat om door de zelfhypnose de pijn te verminderen. Maar de schroeven beperkten mijn beweging zodanig dat ik een andere arts zocht. En in januari 2018 werd, met een ruggenprik, al het Titanium uit mijn been gehaald.

Op 19 januari 2018 is al het titanium uit mijn enkel gehaald.

Daarna deed ik vier sessies bij een osteopaat en inmiddels loop ik goed en meestal pijnvrij. Op het strand kan ik zelfs rennen, want zand beweegt mee.

Wat werkt dat werkt

Sinds dit ‘ongeval’ besef ik meer dan voorheen de rijkdom van een gezond lichaam en van de mensen om me heen. Ik ben in alle opzichten, ook letterlijk, opgevangen en gedragen. Niet alleen is mijn linkerbeen voorgoed veranderd. Ik ook.

Als jij durft los te laten, kan dat wat je vasthoudt ook jou loslaten.

Wil je ook leren hoe je zelfhypnose kunt toepassen en als gevolg daarvan los te laten wat je niet meer nodig hebt? Bijvoorbeeld een kilootje of wat? Je kunt beginnen met het lezen van mijn 3 gouden tips.

1 comment add your comment

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.