Het was een lange hete zomer, waarin ik op uiteenlopende wijze actief was in Kalikalos, holistisch centrum op het Griekse schiereiland Pilion, op drie verschillende locaties, in zeer verschillende functies met veel verschillende mensen.

De voornaamste reden om er te zijn was het geven van mijn YOUR INNER POWER workshops en individuele sessies. Ik heb genoten van de mensen, de omgeving en om zo te werken. Ik heb er gekookt voor groepen tot 40 mensen, medicijnwielen gemaakt, koperdraad gevonden en bewerkt, heddekas, ringen en armbanden gemaakt, ikonen geschilderd, de tuin bewerkt, de was gedaan, schoon gemaakt en vies gemaakt, Grieks gezongen met de Grieken, Engels gezongen met de Engelsen en zo veel meer.

Midzomernacht hebben we vuur gemaakt, in een door plankton verlichte zee gezwommen en geslapen op het strand. Ik zag mooie zonsopgangen aan zee. Hard gewerkt en zacht geluierd. De nachten waren me soms te heet, de auto’s te brak en de dieren te luid, maar ik kijk terug op een bijzondere tijd in mijn geliefde Griekenland.

Ik woonde in een boomhuis, waar ik nooit echt alleen was, want via kieren en gaten werd ik bezocht door padden, de kat, eekhoorntjes, muggen, vliegen, spinnen, kevers, torren, vlinders, een enorme slang en andere wezens, die ik niet bij naam kan noemen, maar wiens geluiden ik nu herken.

Veel gedeeld, veel geleerd, veel gelopen, veel gezwommen, veel gelachen. Dure ijsjes, goedkope wijn en onbetaalbare tsipouro gedronken.


Over een week ga ik verder … nog even rond reizen met mijn kinderen, die ik erg gemist heb …

Met de liefste dochter van de wereld in Delphi

Previous Post:

Next Post: