Workshops & retraites

In het voorjaar van 2020 heb ik alle tot dan toe geplande LIVE workshops en trainingen in het buitenland geannuleerd. En omdat de maatregelen volkomen onvoorspelbaar zijn, stop ik hier nu geen energie in. Daarentegen werk ik er hard aan om zoveel mogelijk ONLINE bereikbaar te maken. Het is even wennen, maar met video kom ik een heel eind.

Natuurlijk was het heerlijk om na het werk samen te eten in Frankrijk, te zwemmen in Noorwegen, uit te waaien in Denemarken en te zingen en dansen in Griekenland. Maar de inhoud van wat je in mijn LIVE trainingen kunt leren is onveranderd en kan dus ook ONLINE.

Ondanks dat een workshop spannend is kiezen veel mensen ervoor, omdat ze weten dat het veel oplevert.

Ieder mens is uniek en door onderlinge verschillen kunnen we met en van elkaar leren. Wanneer je een paar mensen bij elkaar brengt gebeurt er altijd iets extra; de groepsdynamiek. En als mensen rond een bepaald thema bij elkaar komen ontstaat er verwantschap en een gezamenlijk doel, zelfs als dit voor ieder individu verschillend is.

Demo-session in the Your Inner Power workshop in Moss – Norway in 2018

Samen lachen en huilen

Aan de ene kant is het fijn om één op één aan jezelf te werken. Aan de andere kant kunnen, in workshops, de anderen onbedoeld of opzettelijk stimulerend of confronterend zijn. Waardoor jouw proces soms onverwacht versnelt. Deelnemers in workshops hebben elkaar van alles te bieden, dat vaak min of meer toevallig aan de orde komt. Bovendien is het tarief voor het leren in een groep per persoon lager en hierdoor wordt het voor meer mensen bereikbaar.

groepen, groepswerk, Your Inner Power, workshops, tapping, EFT, Griekenland
Amerikanen, Australiërs en Europeanen leerden tapping tijdens mijn workshops in Griekenland, 2018.

We zijn sociale wezens en hebben elkaar nodig. Maar we trekken ons soms veel te veel aan van wat een ander van ons vindt. In workshops kun je leren hoe het kan zijn als je daar minder gevoelig voor wordt. In mijn groepen zorg ik voor een veilige sfeer. Er wordt met elkaar meegedacht en meegeleefd. Er wordt soms samen gehuild, maar bovenal wordt er veel samen gelachen. Al meer dan 25 jaar werk ik met groepen. Het blijft boeiend.

Regelmatig geef ik workshops, die gemiddeld een hele of een halve dag duren. Hierin geef ik een introductie over tapping en herprogrammering en ik laat iedereen mijn methode ervaren. Dit is een kennismaking met mij, mijn visie en mijn werkwijze in compacte vorm. De afgelopen jaren deed ik de workshops in het buitenland, maar in 2020 werkte ik in eigen land en online.

En we gaan natuurlijk ook samen uit naar stranden en taverna’s

Werk aan jezelf dat voelt als vakantie

De meerdaagse retraites zijn intensieve workshops met een kleine groep deelnemers, waarin ieder individueel behandeld wordt, maar waarin je tevens groepsgewijs leert en ontspant. Voorbeelden hiervan zijn de retraites in Friesland en in het Griekse Pilion. De plannen voor Pinksteren hebben we in 2020 helaas moeten uitstellen. evenals de activiteiten op prachtige locaties in Griekenland en Scandinavië.

De plannen voor het Pinksterweekend in Frankrijk in 2020 moesten we helaas annuleren. Net als de activiteiten die we van plan waren op mooie locaties in Griekenland en Scandinavië. Geduld is een schone zaak.

Deelnemers brengen hun kennis en vaardigheden mee. Retraites 2019, Griekenland.

Heb je vragen? Neem contact op.