Deze zomer (2019) ben ik terug op het prachtige, groene en zeer vriendelijke Griekse schiereiland Pilion voor twee ontspannende en verfrissende workshop-retraite weken. Ga je mee?!

  • Van zaterdag 1 tot 8 juni in Anilio.
  • Van maandag 1 tot 8 juli in Kissos.

Holistisch centrum ‘Kalikalos’ is gebouwd voor mensen die vakantie, zonnen en luieren graag combineren met (persoonlijke) ontwikkeling. Daarom een droomplek voor een ontspannende retraite, waarin je goed verzorgd kunt werken aan jezelf. En dat alles voor een zeer prettige prijs.

‘Your Inner Power’

De beste ervaring die je kunt hebben is het veranderen van je gedachten. Geef jezelf toestemming om dat te doen. Je bent het waard.

WAT? … workshop in retraite

We leren beter als we ontspannen zijn. Daarom is een retraite een aangename manier om jezelf in te ontwikkelen; iets leren, terwijl je ‘buiten speelt’ in een prettig klimaat.

Ons onbewuste brein is sneller dan ons bewuste en logische denken. Alles wat je moet weten, weet je eigenlijk al, maar we hebben afgeleerd om er naar te luisteren. Wanneer je leert loslaten en van gedachten durft te veranderen dan transformeert je leven. Ga luisteren naar die onderbuik en ervaar de ruimte die dat geeft.

HOE? … technieken

  • TAPPING OP MERIDIANEN

In het Verre Oosten wordt al duizenden jaren geklopt op of geprikt in meridianen (energiebanen). In TCM (Traditional Chinese Medicine) heet het acupunctuur of -pressuur, in Japan heet het Shiatsu, In het Westen noemen we het Tapping, in het Nederlands is dat: Kloppen. Dit wordt toegepast in TFT (Thought Field Therapy), TRE (Trauma Release Exercises) en EFT (Emotion Freedom Technique) om je lichaam te ontspannen en los te laten wat je belemmert. Het is super eenvoudig en je kunt het altijd doen.

  • ZELFONTSPANNING

Je leert hoe je jezelf in een diepe staat van ontspanning brengt. Je gaat leren hoe jij je hersenfrequenties zelf kunt verlagen, zodat er minder prikkels binnen komen, die stress kunnen veroorzaken. Spanning geeft veel klachten en door jezelf te ontspannen verbetert je mentale en fysieke gezondheid. Zo ga je jezelf, de wereld en het leven vanuit meer ontspanning tegemoet treden en dat resulteert in betere communicatie met alles om je heen. Zo krijg je beter werkende relaties met jezelf, je partner, kinderen, collega’s, vrienden, etc.

  • AANSLUITEN OP DE BRON

Als jij verandert … verandert alles om je heen. Je leert je verbinden met de oneindige overvloedige bron (in jezelf), waarin je alles vindt wat je nodig hebt.

RESULTAAT … eenvoud

  • beperkende overtuigingen loslaten,
  • een liefhebbende relatie met jezelf realiseren,
  • je realiseren wie je werkelijk bent,
  • de moed om te doen waarnaar je verlangt,
  • de kennis en vaardigheden om de volgende stap te zetten.

Het gebruik van deze eenvoudige technieken helpt je om van stress, problemen, belemmeringen en onrust af te komen. Je leert je brein en je lichaam te ontspannen, ongeacht de omstandigheden, door praktisch TAPPING te gebruiken en LOS te LATEN op ieder moment.

Het resultaat is dat je beter kunt richten op wie je wezenlijk bent en wat je werkelijk wilt en hoe je daaraan gevolg geeft, zonder afgeleid te worden door oude ‘programmering’.

kalikalos, griekenland, pilion, holistisch centrum, individuele sessies, emotion replacement therapy, ERT, Jeannette van Uffelen, Stress Release Specialist, workshops, zomer 2019, your inner power

Dagritme in Kalikalos (ongeveer)

Rond 7:00 uur is er een vorm van lichaamswerk (yoga, aerobics, tai chi, etc.) en meditatie om ontspannen, energiek en geaard aan de dag te beginnen. Na het ontbijt buffet rond 8:30 uur is de workshop in de groep van 9:30 tot 13:30 uur, onderbroken door een pauze.

Daarna lunchen we en genieten van onze vrije tijd. We gaan samen naar het strand, wandelen en zwemmen of … je neemt wat tijd voor jezelf.

In de namiddag wordt er gekookt en doen we wat onderhoudswerk, de was, de tuin, we plukken wat fruit en we ruimen wat op. We helpen allemaal mee. Vele handen maken het werk licht. Je doet een paar keer in de week een klusje (volgens taakverdeling) en hebt daarnaast ruim voldoende tijd voor jezelf.

Diner is rond 20:00 uur. In de avond zitten we rond een kampvuurtje, hangen in een hangmat, lezen, praten, zingen, zwijgen, spelen, rusten … en we vieren het leven. Eens per week is het Taverna Night en gaan we met z’n allen uit eten in één van de dorpjes in de buurt.

De workshop in juni is in Anilio, dat ook wel het Wilde Woud van Kalikalos genoemd wordt. In juli doen we de workshop in Kissos, een traditioneel bergdorpje. Naar de zee wordt vaak gelopen, maar als je daar geen zin hebt dan word je gebracht met de auto. Meer over Kalikalos en de locaties vind je hier.