Het prachtige Griekse Pilion schiereiland aan de Egeïsche zee is de plek waar ik in juni en juli van dit jaar (2019) ‘Your Inner Power’ ga doen.

Internationaal holistisch centrum Kalikalos is ruim 15 jaar geleden ontstaan, vanuit de wens om een mediterrane versie van het Schotse Findhorn te bouwen. De organisatie van het geheel is in handen van een kern van trouwe vrijwilligers en daarnaast draagt iedereen die te gast is een steentje bij, waardoor de kosten laag blijven.

  • Van zaterdag 1 tot 8 juni 2019 is de workshop in Anilio.
  • Van maandag 1 tot 8 juli 2019 in Kissos.

Over de inhoud van de workshop kun je op deze pagina terecht.

Anilio, het huis van de Centaurs

Het ‘Huis van de Centaurs’ is een uitgestrekt bos nabij het dorpje Anilio. Heel veel ruimte, verse vijgen boven je hoofd en overal dat heerlijke licht, helder groen met (meestal) een strakke blauwe lucht er boven. Vanuit Anilio kun je over de weg naar zee lopen, maar avontuurlijker zijn de paden over de berg door het bos.

long room, Anilio, retraite in Griekenland,  schiereiland Pilion, heerlijke ontspannen workshops, Your Inner Power, zomeractiviteit, stressrelease, Stress Release Specialist

Het ligt halverwege het dorpje Kissos en de zee. Het ‘Huis van de Centaurs’ staat bekend om haar heldere watervallen en is voor Griekse stedelingen, die van ruige natuur houden fijn vakantieterrein. De helft van het jaar wordt het gebruikt door Kalikalos bezoekers uit de hele wereld. In de zomer organiseren ook Grieken uit Athene, Volos en andere steden er vakantieweken. De plek is geschikt om natuurovens te bouwen (om klei in te bakken), kampvuur te maken, buiten te spelen en buiten te slapen.

Je kunt er eindeloos rond struinen, langs de zee wandelen en kleine dorpjes bezoeken op de berg en aan zee, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, maar waar de taverna’s altijd open zijn. Het is nog weinig ontdekt door toeristen en dat maakt het zo eenvoudig en aantrekkelijk. De stranden en de zee zijn er schoon.

Kissos

In Kissos heeft men om het huis allerlei plekken gecreëerd, waar van alles gebeurt. Een yurt, een sanctuary en ruimte voor meditatie, dans, yoga, etc. voor grotere en kleine groepen. De hele omgeving in en rondom het huis wordt gekleurd door bloemen en fruit. In het huis zijn eenvoudig ingerichte slaapkamers en gedeelde sanitaire voorzieningen. Het leven speelt zich ook in Kissos grotendeels buiten af. Er is goed contact met dorpsbewoners, die betrokken zijn en soms langs komen.

Voor of na de workshop kun je er een paar dagen of weken aanplakken en wat langer blijven. Ook kun je iemand meenemen, die niet aan de workshop mee doet, maar wel graag met jou op reis gaat. Heb je vragen? Laat het me weten.

Er is nog een derde locatie, Alexandros. Wellicht kom ik daar later nog eens aan toe.


‘The Circle’ is een korte film over Kalikalos, gemaakt door filmmaker Naama Noach, gedurende haar verblijf bij ons in de zomer van 2018. Neem een paar minuutjes en krijg zo een indruk van hoe het leven in Kalikalos is.