Mijn naam is Jeannette van Uffelen. Ik ben Stress Release Specialist en een expert in het creatief toepassen en optimaal benutten van de neuroplasticiteit van het menselijk brein.

Mijn klanten zijn mensen tussen de 12 en 72 jaar oud, die van hun stress, onzekerheid, angst, verslaving, uitstelgedrag of vergelijkbaar probleem af willen. Ik heb al heel veel mensen geholpen, vanuit alle hoeken van de wereld. Ik woon en werk in Den Haag, maar werk ook geregeld in het buitenland en geef wereldwijd online sessies.

Tussen overleven en echt leven

Vanaf mijn twintigste ben ik opleidingen gaan volgen, die mij geholpen hebben meer van mezelf en de wereld om me heen te begrijpen; praktische opleidingen, waarin ik altijd eerst zelf ‘door het badje’ moest. Dus eerst aan den lijve ondervinden en pas dan naar uitvoering in de praktijk.

Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker.
(Carl Gustav Jung)

In mijn jonge jaren ben ik getuige geweest van agressie en geweld en daar had ik natuurlijk last van. Mijn onverwerkte trauma’s suste ik met roken, drinken, eten, snuiven, snoepen, uitleven, overwerken en overdenken. Jarenlang verzette ik me tegen waar ik vandaan kwam en dacht ik dat ik het beter zou doen. Maar ik realiseerde me niet dat ik, net als mijn ouders, beperkt werd door de overtuigingen, die ik had over mezelf. Toen dat tot me doordrong veranderde mijn leven.

Een prettiger mens

Ik werkte in de psychiatrie, het maatschappelijk werk, de crisisopvang, de kinderbescherming, de sociaal pedagogische zorg, de ICT, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. En ik heb een jaar of tien advies- en bestuursfuncties uitgevoerd in het MKB en het Vrije School onderwijs. Sinds ruim 15 jaar werk ik vanuit mijn eigen praktijk.

Ik ben geschoold in de integrale psychologie en heb vooral alternatieve en lichaamsgerichte opleidingen gekozen. De opleidingen die ik de afgelopen jaren in het buitenland volgde hebben mij geleerd rechtstreeks met het onbewuste te werken. Een andere route dan via het logisch denken, die in veel gevallen sneller is en beter resultaat oplevert.

Door al het werken aan mezelf ben ik een prettiger mens geworden, omdat ik niet meer zo bang, boos, verdrietig, onzeker of agressief ben. Ik ben gaan leven in plaats van overleven. Het moederschap heeft mij enorm gemotiveerd om mezelf te helen. Ik ben iedere dag dankbaar voor het leven dat mij gegeven is.

Non-violence means avoiding not only physical violence,
but also internal violence of spirit.
You not only refuse to shoot a man. You refuse to hate him.
(Martin Luther King)

Waar liefde is

In de afgelopen 35 jaar ontwikkelde ik een eigen stijl en methode, waarin ik met het hart open luister en reageer op wat ik hoor en zie. Ik gebruik ontspannende technieken, zoals tapping (kloppen op meridianen) en subtiel lichaamswerk. Ik ben altijd ondernemend en nieuwsgierig geweest en mensen blijven mij eindeloos fascineren. Ieder mens is uniek, bijzonder en van waarde. Ik heb enorm plezier in het werk dat ik doe en geniet van de resultaten die ik met mijn klanten bereik.

Waar liefde is, is geen plaats voor angst. En dan heb ik het niet over de romantische liefde, maar over onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, voor anderen en voor het leven als geheel. Ik ben meer dan mijn verhaal, geschiedenis, pijn, verdriet, trauma. Ik ben namelijk ongelimiteerd en oneindig bewustzijn. En jij ook!

Letterlijk en figuurlijk verleg ik steeds weer mijn grenzen. Het geven van sessies, workshops en retraites combineer ik met schrijven en andere creatieve uitingen.

Op mijn website vind je meer informatie over mij en over wat ik wellicht voor jou kan betekenen. Wil jij jouw grenzen verleggen? Of trauma’s oplossen en woede, depressie, verdriet en angst loslaten? Of mag ik je helpen emotioneel intelligent met jezelf en de wereld om te gaan, waardoor je jouw problemen of verslaving definitief oplost?

Neem contact op. Ik hoor graag van je.

Duurzaam Den Haag, bestuurswerk, MKB Den Haag, Joost Karhof, deskundige journalist, goed gesprek, inhoudelijke discussie.
In gesprek met wijlen Joost Karhof over duurzaamheid in Den Haag