Verslaving, wie heeft er niet mee te maken? In de zomers van 2015 en 2016 werd ik geselecteerd om naar Hawaii te komen om te werken met het Faster EFT Verslavingen Protocol. Er zijn onderdelen in onze aanpak, die voor zover mij bekend, in geen enkele andere methodiek voor verslaving toegepast worden en zeer effectief zijn!

Habilitat is een centrum voor verslavingsbehandeling in de vorm van een therapeutische gemeenschap. Voor de Faster EFT Verslaving Marathon, werd een team van wereldwijd beste Practitioners samengesteld, die vrijwillig enkele weken in Habilitat verbleven en vele sessies gaven.

Faster EFT Verslaving Protocol

In Habilitat komt men voor verslaving aan alle substanties; van pillen tot alcohol, van marihuana tot heroïne. Degenen die geslaagd zijn voor het hele programma ( ± 30 maanden) worden nog 5 jaar gevolgd. Na die 5 jaar blijkt 70% ‘Volledig Hersteld’ te zijn. Dat is het hoogste slagingspercentage in de USA en hier in Nederland is zo’n getal ongekend. Dit heeft te maken met de duur van het programma, de aanpak en het feit dat iedereen moet werken (No Free Lunch). Het slagingspercentage stijgt jaarlijks en de effectiviteit van de Faster EFT sessies die wij er geven, is daar mede oorzaak van.

De sessies zijn niet verplicht, maar de laatste keer dat ik er was heeft 86% van de bewoners twee of meer sessies ontvangen. Het centrum is selfsupporting, doordat er een aantal bedrijven is waar goed vakmanschap geleverd wordt, zoals catering, straatwerk, bouwbedrijf, groenvoorziening, boekhouding, computerbeheer, houtbewerking en nog meer. Iedereen wordt opgeleid voor een vak. Wil je meer weten, klik hier.

Door Jeff Nash, directeur van Habilitat word ik zonder enige terughouding aanbevolen om te werken aan elk mogelijk verslavingsprobleem. Het effect dat ik had in de sessies met hardcore  verslaafden heeft ertoe geleid dat ik deze methodiek nu ook hier in mijn Nederlandse praktijk mag toepassen.

Waar een wil is, is een weg

Natuurlijk werkt het anders in een therapeutische setting, waar de middelen niet beschikbaar zijn. Als je in een stad als Den Haag woont is echt alles om de hoek verkrijgbaar en drugs als alcohol, tabak, snoep en pillen zijn te koop in de supermarkt en de nachtwinkel. Dus je moet het echt willen, maar dan is stoppen mogelijk. Het gaat niet om de verdovende middelen, het gaat om jouw neiging er naar te grijpen. Het gaat om de keuze die jij maakt.

Eigenlijk moet je vooral jezelf en je levensstijl ontzettend ZAT zijn. Ook al ken je het betere alternatief nog niet. Als je weet wat je NIET wilt is dat ook een begin. Ik weet waarover ik het heb, want ik ben groot geworden in een cultuur van verslaving en heb er velen gehad. Ik deed wat ik kon met wat ik toen wist. Nu weet ik meer, ook over hoe je ervan af kunt. Mijn leven is beter en ik ben een prettiger mens. Ik kan en wil je hierbij helpen. Dus als je echt wilt … ben je welkom. Kijk eens naar het Clean Pakket.