“En nu is gewoon in één sessie heel veel narigheid uit mij weggehaald.”

Anna Tadema
medewerker reclassering – Den Haag NL

Waarom niet twintig jaar geleden? Ik heb jarenlang therapie gehad en dat heeft mij nergens gebracht. En nu is gewoon in één sessie heel veel narigheid uit mij weggehaald. Wonderlijk!

Terug naar HOME

Na de eerste sessie ging ik me al structureel veel beter voelen. De tweede sessie was echt heel bijzonder, want ik heb het idee dat er echt heel veel narigheid uit mij is weggehaald. En dat vind ik heel wonderlijk.

Want mij is altijd door de reguliere psychische zorg verteld dat ik het een plekje moest geven, zodat ik er beter mee om kon gaan. Maar ik heb nu echt het idee dat het weg is en dat er iets heel relaxed en positiefs voor is terug gekomen.

De angsten die ik heel lang had, heb ik niet meer ervaren. In de vorige sessie werd me gezegd: “Ga eens naar dat gevoel van je moeder.” Wat overweldigend negatief aanvoelde, maar waarvan ik nu voel dat het weg is. En sindsdien is er dat gevoel van liefde, heel vrij. Die liefde zit nu in mij ingekapseld en dat is fantastisch.

Ik had de diagnose ADHD van de hoogste plank, de ergste soort, maar ik ben er inmiddels van overtuigd dat dit een foutieve diagnose is geweest. En dat mijn probleem veel meer te maken had met trauma’s, die mij onrust en angst hebben gegeven. En dat gaat hiermee gewoon weg.

Ik verwonder me erover, krijg soms zelfs tranen in mijn ogen en denk: “Waarom niet twintig jaar geleden?” Ik heb jarenlang therapie bij PsyQ gehad en dat heeft mij gewoon nergens gebracht. Het haalde alleen maar rotzooi omhoog.

Nu gingen wij ook wel naar dat gevoel, maar ik weet dat als ik hier wegga dan is het WEG. En dan voel ik me gewoon echt goed. Ik heb leren tappen op mezelf en het werkt meteen. Ik ben er heel dankbaar voor.

Anna Tadema, medewerker reclassering, Den Haag, NL

Lees nog een testimonial