In april van dit jaar ontving ik een bericht uit Northern Carolina (USA) van Richard Downs jr., die mij vroeg of ik hem kon helpen. Hij had online een video van mij gezien en vervolgens al mijn video’s bekeken.

Here you can read this story in English

Ik koos ervoor om met Jeannette te werken omdat ik in haar ogen, via haar video’s, een prachtige combinatie van mededogen en duidelijkheid zag. Kennis, geduld en een oprechte toewijding om anderen te helpen genezen. Ze inspireert me en maakte dat ik me geaccepteerd en op mijn gemak voelde. Met haar hulp en aanmoediging ben ik op weg om mijn leven terug te krijgen!

Van globetrotter naar isolement

Richard heeft als violist en componist de hele wereld rond gereisd, maar was begin van dit jaar nauwelijks in staat de deur uit te gaan. Hij woonde weer bij zijn ouders en werd beperkt door angst, depressie en slapeloosheid. Omdat hij toch vroeg wakker was, deden we Skype sessies om 5 uur in de ochtend (11 uur mijn tijd).

Richard bleek op jonge leeftijd een muzikaal talent. Hij is de oudste zoon in het gezin, dat uit Nicaragua naar de USA vluchtte. Zijn ouders deden alles voor zijn opleiding en hij dus ook. Al zijn tijd en energie ging naar het viool spelen en hij mocht niet falen.

Toen hij vijftig werd was de maat vol en liep hij vast en werd geplaagd door angsten en depressies. In de 8 sessies hielden we grote schoonmaak; ik hielp hem beperkende overtuigingen en herinneringen op te ruimen en te vervangen door betere emoties, gedachten en geloof over zichzelf, de wereld, het leven en mogelijkheden.

Confrontatie met je grootste angst

Tegen de tijd dat ik naar Griekenland ging voor zomerworkshops en minder goed bereikbaar zou zijn, ging het gelukkig al wat beter met Richard, waardoor ik hem voor enkele weken kon loslaten. (Ik vind het soms best lastig om iemand op zo’n afstand uitsluitend via Skype te moeten helpen. Ik had graag gewoon met hem in één ruimte gewerkt of hem zelf mee genomen de straat op.) Hij moest de deur uit. Exposure! Gedurende de zomer hield ik via chats contact met hem.

Dank voor je woorden, mijn lieve Jeannette! Je bleef bij mij op het laagste moment … Met grote dankbaarheid en liefde!

DOEN Richard! De dreiging zit in je hoofd

Als iemand zegt: “Als ik thuis blijf komen de muren op me af”, zeg ik: “Blijf vanavond thuis en wacht op wat er gebeurt.” Ik weet namelijk dat muren niet bewegen. Angst zit in je hoofd. Jezelf confronteren en je angst tegemoet treden is in zulke gevallen de beste oplossing. Je moet het leven ervaren. Dat was ook met Richard het geval. Tenslotte vatte hij moed en stapte op zijn angst af, in plaats van deze te vermijden, wat hij al heel lang op vele manieren geprobeerd had.

Na de zomer heeft Richard een paar flinke stappen gezet, letterlijk en figuurlijk; een doorbraak. Hij aanvaardde zelfs weer een aanbod van een orkest om enkele concerten te doen. Hij kan nog steeds prachtig viool spelen en is nu in staat het wat luchtiger aan te pakken. Natuurlijk ben ik heel blij met het resultaat. Ik heb hem ook hard geconfronteerd en hem in de modder laten zwemmen. Dat moet soms ook.

Dank je wel voor je ware woorden en je gevoel voor humor 😊. Lieve Jeannette, je hebt gelijk!! Je woorden komen binnen! ❤️🙏🏽😇

Dappere man

Soms wordt hij nog door zijn angsten bevangen, maar hij weet dat hij er niet voor kan weglopen. “Recht erop af!” is mijn advies. Dat doet hij nu, soms met angst en beven.

Ongeacht hoe onze angsten ontstaan zijn, er is altijd een manier om ervan af te komen. Als je het echt wilt, als je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en dapper genoeg bent om hulp te vragen. Een van zijn verlangens was om weer te durven reizen en hier hebben we werk van gemaakt in de sessies. Vorige week is hij naar zijn vriendin in Mexico gevlogen. Un hombre valiente!!

Jeannette is een zeer bekwaam therapeut. Ik ervoer paniek en angst voor van alles en soms kon ik niet eens mijn appartement uit, maar zij kon tot mij spreken op een manier die mij de moed gaf om risico te nemen en mijn angsten onder ogen te zien, zonder agressief of bazig te zijn. En wanneer ze zag dat ik mijn best deed, maar niet meer kon, was ze ook zeer zorgzaam en empathisch.
 
Ze gaf me ruimte om mijn gedachten uit te spreken en zelfs om het oneens te zijn met haar procedures, zonder dat het een bedreiging was voor haar kennis of vaardigheden, want ze is zeer zelfverzekerd en bescheiden tegelijk.
Met Jeannette voelde het nooit alsof ik een sessie had met een therapeut, die een dogmatische serie van standaard modellen volgt, want zij is vloeibaar, flexibel en intuïtief. Zij voelt de diepste behoefte van de cliënt en stemt daarop af.

Ik ervoer haar meer als een goede vriendin met wie ik me moeiteloos opende voor mijn diepste angsten en twijfels. Dat is nog eens een gave!

Richard Downs jr., Mexico, angst overwinnen, Faster EFT, Emotion Replacement Therapy, werkelijk helpen, confrontatie, exposure
 

Zijn verhaal delen

Richard heeft me zijn muziek gegeven; zijn composities, improvisaties, alles. En de rechten om het te gebruiken in mijn video’s, sessies en waar ik maar wil. Hij wil meer zijn dan een violist. In de toekomst wil hij mensen helpen, die lijden aan faalangst, angsten of depressies, zoals hij zelf ervaren heeft. Daarom wil hij dat ik zijn verhaal deel en beveelt hij mij aan bij mensen (uit zijn werkveld) die met dergelijke angsten leven.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.