“Recent heb ik enkele grote beslissingen genomen. Dat kan nu, doordat oude pijn en onzekerheid me niet meer tegenhouden.”

kika, grote beslissingen, je bevrijdt jezelf, verdriet loslaten, boosheid loslaten, meer ruimte voor mezelf, beter eerlijk zijn, bij de kern komen, er omheen lullen, versteend
Kika Treep – muziektherapeut en theatermaker – Den Haag

Recent heb ik enkele grote beslissingen genomen. Dat doet me enorm goed en ik besef dat ik die keuzes heb kunnen maken, doordat er meer ruimte in mezelf is, doordat oude pijn en onzekerheid me niet meer tegenhouden. 

Terug naar HOME

Ik kwam bij Jeannette met heel veel verdriet en er kwam in de eerste sessie veel boven. Het kwam er heel snel uit. En we gingen meteen aan de slag. En het niet bleef bij praten en dat je dan weer met een rotgevoel naar huis gaat, zoals in mijn eerdere therapieën.

Het voelde als schoonmaken en ze ging vrij snel kloppen. Jeannette stelde vragen, die de kern raakten en daarmee kwamen emoties vrij, die al jaren opgesloten zaten.

Ik was benieuwd of het wel langdurig effect had, dus ik had ook heel veel vragen. Recent heb ik een paar hele grote beslissingen genomen. Dat doet me enorm goed en ik besef dat ik die keuzes heb kunnen maken, doordat er meer ruimte in mezelf is, doordat oude pijn en oude onzekerheid me niet meer tegenhouden. 

Ik heb veranderingen in mezelf gemerkt, die echt opvallend zijn en daarin is een duidelijke link naar het werken met Jeannette. Ik had last van heel veel boosheid, ik was eigenlijk een soort van versteend. Ik was vaak gespannen en ik kon ook heel boos zijn, vooral op mezelf en zat daar vooral mezelf bij in de weg.

Nadat we aan een aantal concrete situaties uit het verleden hadden gewerkt, merkte ik ineens dat die heftigheid weg was, terwijl dat conflict nog actueel was. Ik was verbaasd, maar ik had helemaal geen boze gevoelens meer. Het voelde heel fijn en ik merkte dat ik het gewoon helemaal kon loslaten. En ik dacht: het ligt gewoon bij die persoon en ik hoef er helemaal niks meer mee. Het is goed zo.

Dat vond ik heel prettig, want je bevrijdt jezelf eigenlijk. Als iemand je heel erg pijn heeft gedaan, maar je denkt: Weet je, ik kan het gewoon nu laten gaan. Dan is dat een enorme bevrijding voor jezelf. Ik kies voor mijn ontwikkeling, ik kies voor dingen waar ik energie van krijg en daardoor kan ik ook weer energie uit gaan dragen en aan anderen geven. Dat heeft het me opgeleverd!

Bij Jeannette is heel veel mogelijk, er is geen oordeel. Ik vond bij haar een veilige plek voor mijn vele en heftige gevoelens over zeer specifieke onderwerpen. Ze is direct, maar ik denk dan: Laat maar komen! Je kan beter eerlijk zijn en bij de kern komen dan er omheen lullen. Zij benoemt de dingen op een prettige directe manier en is gewoon een hele warme persoonlijkheid.

Kika Treep, muziektherapeut en theatermaker, Den Haag

Lees nog een testimonial