Over mij

Het verlangen naar een beter leven en de drang tot persoonlijke ontwikkeling heeft mij vooruit geduwd. Diep van binnen geloofde ik dat het beter kon. Van onmacht en woede ten aanzien van geweld, onrecht en zelfdestructie, kwam ik via allerlei wegen en omwegen tot leven vanuit Persoonlijke Kracht en Innerlijke Vrede, ongeacht de omstandigheden.

Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker.
(Carl Gustav Jung)

Angst, woede en verdriet zijn oorzaak van veel ongevallen, ziektes, relatieproblemen, depressies en meer. En angst, woede en verdriet weerhouden ons ervan te doen wat we eigenlijk willen. 

Mijn wieg stond in een huis, een straat, een wereld, waar angst, woede, verdriet en veel spanning heerste. Want er werd gevochten om alles en om niets. Iedereen lag volgens mij met elkaar overhoop, was bang voor en boos op elkaar en op het leven.

Loslaten en kracht ontdekken

Wij hebben in de loop van ons leven allerlei overtuigingen cadeau gekregen. Hierdoor hebben wij van alles onbewust aanvaard. Dat doen we instinctief, om te overleven. En dat is goed voor een tijdje.

Je wilt gewoon jezelf zijn, toch? En het lijkt erop dat je een groot deel van je leven bezig bent met het vinden van wat dat dan eigenlijk is, jezelf. En als we niet oppassen blijven we ons aanpassen aan de anderen. (Terwijl we niet kunnen weten wie die anderen dan zijn en wat ze willen.)

Ik had veel overtuigingen over mezelf, het leven en de wereld, die ik heb leren loslaten. Daar ben ik nog niet klaar mee. Ik ben nog steeds aan het loslaten. Zo vind ik persoonlijke kracht en eigenwaarde. Wat een bevrijding!

Opleiding

Ik ben jong van huis gegaan en ik heb ik vanaf jonge leeftijd vrijwel altijd tegelijk gewerkt en gestudeerd. En dat doe ik nog steeds. Allereerst ben ik geschoold in de integrale psychologie, inrichtingswerk, maatschappelijk werk en ICT (informatica & communicatie technologie). Vervolgens leerde ik lichaamsgerichte methoden, zoals bio energetica, postural integration, kahuna en shiatsu. En ik beoefende hooponopono, taichi, yoga en pilates. Ook volgde ik alternatieve buitenlandse opleidingen, zoals theta healing, eutaptics-faster EFT(emotional focussed transformation), conversationele hypnotherapieERT (emotion replacement therapy), EEG brainwave technology en scientific hypnotherapy safety. Daarnaast heb ik nog allerlei uiteenlopende cursussen en trainingen gedaan, voor de lol.

kracht, persoonlijke ontwikkeling, eutaptics, fastereft nederland, level 4 practitioner, Jeannette van Uffelen, ERT, emotion replacement therapy, hypnotherapie

Internationaal sta ik geregistreerd als hypnotherapeut en ik ben in Nederland een erkend trainer met lesbevoegdheid voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ik heb de diploma’s in verband met de Plato normen, maar sta niet meer in het RBCZ.

Persoonlijke kracht en ontwikkeling

Al ruim 35 jaar help ik jong en oud, van ongeschoold tot academisch, van de werkvloer tot de bestuurskamer en uit alle windrichtingen. Ik help mensen zichzelf en hun leven te verbeteren middels de mix van methodes die ik op eigen creatieve wijze toepas.

Ik heb plezier in mezelf ontwikkelen middels opleidingen, reizen en relaties all over the planet. Bovenal word ik gedreven door liefde voor het vak en voor de (veer) kracht en van mensen. Volgens mij zijn wij tot veel meer in staat dan de meeste mensen zich realiseren.

Hoewel ik graag nadenk en filosofeer ben ik vooral een praktisch mens. Wat mij inspireert breng ik in praktijk en ik word beloond met indrukwekkende resultaten. Dat maakt dat ik onstuitbaar door ga tot het doel bereikt is. Wanneer ik merk dat jij een beter leven wilt creëren voor jezelf dan doe ik wat ik kan om dat te bereiken.

Hoe ervaren mensen mij?

Mensen beweren dat ik hun levens veranderd heb en dat ik lichtheid in het leven breng. Men zegt zelfs dat met mij het oplossen van ernstige problemen en stoornissen leuk is. Ik vergemakkelijk de eliminatie van stress, depressie, verdriet, angst, fobieën, trauma, verslaving, pijn en rouw. Meer getuigenissen vind je op deze site. Sinds 2003 heb ik een zelfstandige praktijk.

  • Mijn reputatie is er één van: recht-door-zee, met kracht, humor en trouw.
  • Men voelt zich bij mij veilig en geaccepteerd.
  • Het is mijn belofte dat ik onbevreesd en openhartig te werk ga.