Tijdens het Pinksterweekend of in de nazomer (?) van 2020 zijn we te gast in Fontaines St. Clair, een klein dorp in Noord Oost Frankrijk, op enkele uren afstand van Nederland, waar Ina en Ferdinand Pieterse al vele jaren creatieve gezinsvakanties organiseren. Zij stellen hun kleinschalige sfeervolle accommodatie ook beschikbaar voor andere passende activiteiten, zoals onze Pinksterretraite.

Het dorpje Fontaines Saint Clair ligt ingebed tussen de bosrijke heuvels van de Maasvallei en telt rond de 50 inwoners, 3 boerderijen en een kerk. Er zijn geen doorgaande wegen, winkels of kroegen. Door deze ligging is er een bijzondere stilte, die je bijna nergens meer vindt.

Om allerlei redenen is dit een zeer geschikte locatie voor onze retraite. Je kunt er eindeloos rond struinen door de ongerepte natuur, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, en zwemmen in de Maas.

We verblijven in stijlvolle gerenoveerde huizen in het dorpje, waar bad, douche, toilet en keuken gezamenlijk gebruikt worden. Als je aankomt is je bed opgemaakt en ligt er een setje handdoeken voor je klaar.

Wil je liever kamperen? Dat kan ook. Neem dan je eigen tent mee en plaats die in de mooie pruimenboomgaard, waarbij ook douche en toiletvoorzieningen voor de kampeerders zijn. En mocht het ’s avonds fris worden, dan is er altijd een plekje bij de haard.

Kosten

De kosten voor de retraite zijn opgebouwd uit 3 elementen; de training, de dagverzorging en het onderdak.

1e. De training en begeleiding

  • Theorie en praktijk: activering innerlijke kracht, tapping, zelfhypnose, zorg voor je lichaam, body alignment, energetisch lichaamswerk, meditatie en reflectie, etc,
  • Dagelijks er op uit in de omgeving of een extra individuele sessie.
  • Avondprogramma, afgestemd op de groep.

2e. De dagverzorging

  • drie vegetarische maaltijden (ontbijt, lunch en diner)
  • koffie, thee, sap, fruitwater en heerlijk water uit de bron

Alle (non)-alcoholische consumpties uit de bar worden door de gasten zelf geturfd en aan het eind van het weekend afgerekend.

3e. De accommodatie

  • Voor een gedeelde slaapkamer betaal je € 125,-.
  • Voor een eenpersoonskamer betaal je € 200,-.
  • En voor het plaatsen van je eigen tent in de tuin betaal je € 35,-.

De totaalprijs is dus, afhankelijk van de accommodatie die je kiest, tussen de
€ 795,- en € 960,-.

Standaard vaste kosten voor allen
Kosten training & begeleiding€ 460,-
Kosten dagverzorging€ 300,-
————————————————-———-
Accommodatie (5 nachten)
1. eigen tent plaatsen€ 35,-
2. gedeelde slaapkamer€ 125,-
3. eigen slaapkamer€ 200,-
————————————————-———-
Totaalbedrag, na keuze 1, 2 of 3
Optie 1 (verblijf in eigen tent) € 795,-
Optie 2 (gedeelde kamer)€ 885,-
Optie 3 (eigen kamer)€ 960,-

De prijzen zijn inclusief gezamenlijke voorzieningen, schoonmaakkosten, heffingen en 21% BTW, .

Aanmelden via de bestelknop op deze pagina, waarbij een aanbetaling van
€ 300,- gevraagd wordt. Plaatsing geschiedt op volgorde van inschrijving. We werken in een kleine groep, dus het aantal plaatsen is beperkt. Geef bij de inschrijving jouw keuze aan, dus één van de drie bovenstaande opties. Het overige bedrag dient voor 1 mei 2020 te worden overgemaakt. Bij inschrijving voor 10 maart 2020 ontvang je € 50,- vroegboekkorting!

Organisatie en kosten van de heen- en terugreis zijn niet inbegrepen.

De reis naar Fontaines St. Clair

Het reizen naar Fontaines St. Clair duurt met de auto, vanuit Nederland een paar uur. Ook met de trein is het goed te doen, maar het dichtstbijzijnde treinstation is op 1 uur afstand. Ophalen is mogelijk tegen betaling van € 50,-.

De routebeschrijving naar en meer over Fontaines vind je hier.