KLOP techniek zou je het ook kunnen noemen. Tapping is het kloppen met je vingers op verschillende punten op je gezicht. Dat kan iedereen!

Het is echter wel van belang wat je daarbij zegt, want je spreekt tegen je onbewuste, dat heel goed is in instructies opvolgen. En als we onszelf innerlijk tegenspreken krijgen we tegenstrijdige resultaten.

Maar nu ga ik je eerst vertellen hoe je KLOP techniek of tapping zelf toepast

en dat kan in 10 minuten …

Om een probleem te laten bestaan, heb je bewijs nodig. Het verhaal, de herinnering, de registratie van een ervaring en gevoelens vormen dat bewijs. Gevoelens maken een probleem tot een probleem. Hoe jij je ergens over voelt, bepaalt of het een probleem is of niet. Het zijn de gevoelens die het probleem echt waar maken.

Zo voelen, bijvoorbeeld, sommige mensen irritatie of woede opkomen wanneer ze harde muziek horen. Terwijl anderen van dezelfde muziek op datzelfde volume juist genieten en zich er goed of zelfs beter door gaan voelen. En soms zelfs vragen of het een beetje harder kan.

In beide gevallen refereert het onbewuste aan herinneringen of ervaringen die verbonden zijn met harde muziek. En het brein geeft vervolgens signalen af, die de bij die emoties passende chemische stoffen produceren.

EFT & FEFT & EBEFT

Oorspronkelijk staat EFT voor Emotional Freedom Technique, maar het wordt ook Emotional Focussed Transformation genoemd. Hoe dan ook, alle varianten gebruiken TAPPING.

EBEFT staat voor Evidence Based (op bewijs gebaseerde) EFT. Ondanks dat wetenschap misschien ook een soort religie is en ik genoeg bewijzen vind in mijn dagelijks werk, blijft het onderzoek naar EFT resultaten en epigenetica mij boeien.

In EFT heeft men het over het veranderen van energie en er worden veel meridiaanpunten gebruikt, met daarbij horende tekst die je moet uitspreken.

Faster EFT is meer een ‘denksysteem’, er zijn NLP technieken toegevoegd en tapping punten uit gehaald. Met als resultaat dat het proces aanzienlijk ‘sneller’ gaat en er minder sessies nodig zijn. Vandaar de naam. Ik gebruik het liefst de snelle EFT, maar heb ook de theoretische en praktische kennis van de andere varianten. En ik kijk ook naar het energetische.

Het grootste voordeel van Faster EFT vind ik dat er geen voorgeschreven scripts gebruikt worden. Die zijn namelijk veel te algemeen. Maar als je bij mij komt voor een sessie luister ik goed naar je en gebruik ik uitsluitend jouw woorden. Veel interessanter en simpeler. Tenminste als je, zoals ik, graag naar mensen luistert en een goed geheugen hebt.

Wat doet de klop techniek

De klop techniek onderbreekt het signaal tussen het brein en de organen door te focussen op de meridiaanpunten*) die verbonden zijn met organen. En het kloppen in combinatie met de juiste woorden herschrijft de referenties aan de herinnering, die geassocieerd wordt met de desbetreffende prikkel.

Met andere woorden:

  • als jij nu zo iemand bent die altijd boos wordt bij harde muziek
  • en als jij jouw reflex reactie van woede of ergernis wilt veranderen
  • omdat je het eigenlijk best vervelend vindt
  • en zelf niet eens begrijpt waar die heftigheid vandaan komt …

Om welke reden dan ook kun je de klop techniek toepassen. En zo kun je de productie van stofjes, die in jou bij het horen van harde muziek het gevoel van boosheid veroorzaken, onderbreken. Want zo verander je de betekenis van luide muziek in het onbewuste van irritant naar plezierig.

En dit resulteert in dat jij een automatisch gevoel van plezier en genot ervaart, wanneer je in de toekomst luide muziek hoort.

klop techniek, EFT, EBEFT, Faster EFT, eutaptics, stap-voor-stap, techniek toepassen, kopenhagen, workshop
Workshop Your Inner Power in Kopenhagen, waar ik het kloppen demonstreer

Stap-voor-stap de klop techniek toepassen

Stap 1: Inspannen

Denk aan jouw probleem. Merk op hoe je weet dat je het probleem hebt. Je hoeft niet te weten WAT de gevoelens of emoties zijn, merk gewoon hoe jij weet DAT ze er zijn. Wat merk je? Waar in je lichaam voel je het? Wat zie je of wat hoor je? Hoe weet je dat het een probleem is?

Stap 2: Kloppen

Gebruik twee vingers om lichtjes te kloppen op de volgende punten op je gezicht, terwijl jij je richt op het gevoel van je vingers op je huid.

  • tussen je wenkbrauwen
  • aan de zijkant van je oog
  • onder je oog
  • iets onder je sleutelbeen

Terwijl je klopt, zeg je ‘Laat het los en laat het gaan’ of ‘Maak het vrij en laat het los’.
Het maakt niet uit aan welke kant je klopt, het kan zelfs aan beide zijden tegelijk.

Stap 3: Vrede

Vervolgens pak je met de ene hand de pols van je andere arm. Dan haal je diep adem, blaast het uit en zegt: ‘Vrede’ of ‘Vrijheid’ of ‘Liefde’. Kies wat je prettig vindt.

Stap 4: Checken

Ga terug naar jouw probleem en merk hoe het is veranderd. Voel jij je anders of voelt het anders? Is de intensiteit of het gevoel veranderd? Lijkt de herinnering nu anders? Merk het op. Meer niet.

Stap 5: Herhalen

Herhaal de stappen 2 t/m 4 totdat het gevoel of de herinnering is omgezet. Anders gezegd: tot het negatieve gevoel is vervangen door een positief gevoel.

De eerste klop is de sleutel tot succes

Volharding is essentieel. Stop niet voor het veranderd is, zelfs als je helemaal niet het gevoel hebt dat het gaat veranderen, dan ga je gewoon door. Het verandert als je doorgaat tot het gebeurt. Dit klinkt misschien bizar, maar het werkt als je het gewoon lang genoeg volhoudt.

Wij projecteren onze perceptie op de wereld om ons heen. Maar als je jouw perceptie verandert, verandert je projectie. En dat verandert jouw ervaring.

In onderstaande video laat ik je zien hoe je op jezelf klopt. En wat je daarbij zegt. Doe met mij mee als je deze video kijkt en luistert.

Ga er wat mee oefenen en stel eventueel je vragen via yes@jeannettevanuffelen.nl.

Er valt nog meer te lezen en te zien, zoals de sessies en pakketten die ik bied.

Of begin met kijken naar wat klanten over mij gezegd hebben.

Toch nog even kijken naar het eenmalig aanbod?