Je kan beter eerlijk zijn en bij de kern komen


“Je kan beter eerlijk zijn en bij de kern komen dan er omheen lullen. Jeannette benoemt de dingen op een prettige directe manier.” 


Je kan beter eerlijk zijn en bij de kern komen, een hele warme persoonlijkheid, heel veel verdriet, zij stelde vragen, die de kern raakten, hele grote beslissingen genomen, veel boosheid, versteend, vaak gespannen, boze gevoelens, helemaal loslaten, je bevrijdt jezelf eigenlijk, kika treep, lieve kika
Kika Treep
muziektherapeut en theatermaker
Den Haag

Terug naar HOME

Bij Jeannette is heel veel mogelijk. Ik vond bij haar een veilige plek voor mijn vele en heftige gevoelens over zeer specifieke onderwerpen. Ze is direct, maar ik denk dan: Laat maar komen! Je kan beter eerlijk zijn en bij de kern komen dan er omheen lullen. Zij benoemt de dingen op een prettige directe manier en is gewoon een hele warme persoonlijkheid.

Ik kwam bij Jeannette met heel veel verdriet. Zij stelde vragen, die de kern raakten en daarmee kwamen emoties vrij, die al jaren opgesloten zaten. En het bleef niet bij praten en dat je dan weer met een rotgevoel naar huis gaat, zoals in eerdere therapieën. Het voelde als schoonmaken.

Recent heb ik een paar hele grote beslissingen genomen. Dat doet me enorm goed en ik besef dat ik die keuzes heb kunnen maken, doordat er meer ruimte in mezelf is, doordat oude pijn en oude onzekerheid me niet meer tegenhouden. 

Ik had ineens helemaal geen boze gevoelens meer.

Ik heb veranderingen in mezelf gemerkt, die echt opvallend zijn en daarin is een duidelijke link naar het werken met Jeannette. Ik had last van heel veel boosheid, ik was eigenlijk een soort van versteend. Ik was vaak gespannen en ik kon ook heel boos zijn, vooral op mezelf en zat mezelf in de weg.

Nadat we aan een aantal concrete situaties uit het verleden hadden gewerkt, merkte ik ineens dat die heftigheid weg was. Ik was verbaasd, want ik had ineens helemaal geen boze gevoelens meer. Het voelde heel fijn dat ik het gewoon helemaal kon loslaten. En ik dacht: ik hoef er helemaal niks meer mee. Het is goed zo.

Je bevrijdt jezelf eigenlijk. Als iemand je heel erg pijn heeft gedaan, maar je denkt: Weet je, ik kan het gewoon nu laten gaan. Dan is dat een enorme bevrijding voor jezelf. Ik kies voor mijn ontwikkeling, ik kies voor dingen waar ik energie van krijg en daardoor kan ik ook weer energie uit gaan dragen en aan anderen geven. Dat heeft het me opgeleverd!

Kika Treep, muziektherapeut en theatermaker, Den Haag

Lees nog een testimonial