In den beginne

In den beginne … had ik last van de onrustige omgeving, waarin ik opgroeide, zonder te weten dat ik daar last van had. En in mijn zoektocht om iets van mezelf, de mensheid en het leven te begrijpen heb ik van alles en nog wat bestudeerd en uitgeprobeerd. En zo werd ik een expert in het creatief benutten van de neuroplasticiteit van het menselijk brein.

Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker.
(Carl Jung)

Ik werkte in de psychiatrie en de crisisopvang, de kinderbescherming, de ICT, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. En ik heb 10 jaar bestuursfuncties uitgevoerd in het MKB en het Vrije School onderwijs. Sinds 2003 werk ik vanuit mijn eigen praktijk.

Ik ben geschoold in de integrale psychologie, (Faster) EFT, hypnotherapie, maatschappelijk werk (BSW) en Informatica & communicatie technologie (BICT) en ik leerde bio-energetica, kahuna en shiatsu. Ik beoefen taichi, yoga en pilates en ik mediteer dagelijks. En af en toe ben ik voor een paar weken of maanden in mijn eentje op pad en als het even kan slaap ik dan onder de blote hemel ver weg van dorp of stad.

In den beginne. Ik ben geschoold in de integrale psychologie. En ik heb vanaf mijn 29e vooral lichaamsgerichte opleidingen gekozen. Zo leerde ik bio energetica, kahuna en shiatsu. Ik beoefende taichi, yoga en pilates en ik mediteer dagelijks. En ik heb geleerd rechtstreeks met het onbewuste te werken.Faster EFT tapping eutaptics level 4

Ze zeggen dat het oplucht

Sommige mensen willen weten welke opleidingen ik gedaan heb, dus vandaar het lijstje hierboven, maar dat is niet het allerbelangrijkste. Al doende ontwikkelde ik een eigen stijl en wat ooit mijn probleem was (ongecensureerd vragen stellen) is de kern van mijn werkwijze. Dit doe ik vanzelfsprekend, want zo ben ik nu eenmaal en dat blijkt voor mijn klanten zeer bevrijdend te werken. Ze zeggen dat het oplucht. Daarbij gebruik ik ontspannende technieken en subtiel lichaamswerk en ik geniet mee van de resultaten die ik bereik.

Ken alle theorieën, beheers alle technieken, maar wanneer je een menselijke ziel aanraakt, wees dan gewoon een menselijke ziel.
(Carl Jung)

EFT tapping heeft niet alleen een kalmerend effect op de psyche, maar het blijkt ook aantoonbare veranderingen te brengen in het fysieke lichaam en DNA. Ik ben er het levende bewijs van, maar er is nu ook ‘wetenschappelijk bewijs’. Sommigen van ons hebben dat nodig om het te durven toepassen in hun eigen leven. Zulke onderzoeksresultaten vind ik interessant, maar ‘de wetenschap’ is wat mij betreft ook gewoon een religie. Het is een kwestie van perceptie.

In 2015 en 2016 werkte ik met Robert Smith in Habilitat in zijn Faster EFT Healing Addiction Marathon Team

Lekker los laten

In veel therapieën leer je trucjes om het ‘uit te houden’ of je krijgt een pilletje. Daar doe ik niet aan. Overgewicht, ondergewicht, verslaving en depressie zijn symptomen, niet het probleem. En als je iets wilt oplossen moet je de oorzaak aanpakken, want symptoombestrijding heeft nog nooit iets opgelost. En restjes (herinneringen/ervaringen) uit het verleden (de oorzaak) opruimen kan met de methode die ik toepas vrij snel gebeurd zijn. Je hoeft het niet eens allemaal te vertellen. Je laat het los en je lichaam volgt altijd.

Belangrijker nog dan al mijn scholing en training is naar mijn idee mijn spirituele en persoonlijke ontwikkelingstocht. Jong ging ik uit huis, werken en reizen naar Delphi, Stonehenge, Damanhur en wat andere gekke plekken. Toevallig leek ik er terecht te komen en ik liep lange tochten solo in afgelegen streken.

Mensen beweren dat ik hun levens veranderd heb en dat ik lichtheid in het leven breng. Men noemt het met mij oplossen van serieuze problemen zelfs ‘leuk’.