In den beginne

In den beginne … groeide ik op in een onrustige onveilige omgeving en daar had ik last van zonder te weten waar ik last van had.

Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker.
(Carl Jung)

In mijn zoektocht om iets van mezelf, de mensheid en het leven te begrijpen heb ik van alles en nog wat doorleefd, bestudeerd en uitgeprobeerd. En zo werd ik een expert in het creatief benutten van de neuroplasticiteit van het menselijk brein.

Een goede kok proeft zelf elk gerecht voordat zij het opdient.

Ik werkte in de psychiatrie en de crisisopvang, de kinderbescherming, de ICT, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. En ik heb een jaar of tien advies- en bestuursfuncties uitgevoerd in het MKB en het Vrije School onderwijs. Sinds 2003 werk ik vanuit mijn eigen praktijk.

Ik ben geschoold in de integrale psychologie, EFT, hypnotherapie, maatschappelijk werk (BSW) en Informatica & communicatie technologie (BICT) en ik leerde bio-energetica, kahuna en shiatsu. Ik beoefende taichi, yoga en pilates en ik mediteer dagelijks.

In den beginne. Ik ben geschoold in de integrale psychologie. En ik heb vanaf mijn 29e vooral lichaamsgerichte opleidingen gekozen. Zo leerde ik bio energetica, kahuna en shiatsu. Ik beoefende taichi, yoga en pilates en ik mediteer dagelijks. En ik heb geleerd rechtstreeks met het onbewuste te werken.Faster EFT tapping eutaptics level 4

Mijn eigen stijl – onaangepast en ongecensureerd

Sommige mensen willen weten welke opleidingen ik gedaan heb, dus vandaar het lijstje hierboven, maar dat is uiteindelijk niet het allerbelangrijkste.

Ken alle theorieën, beheers alle technieken, maar wanneer je een menselijke ziel aanraakt, wees dan gewoon een menselijke ziel.
(Carl Jung)

Al doende ontwikkelde ik een eigen stijl en wat ooit mijn probleem was (onaangepast en ongecensureerd vragen stellen) is de kern van mijn werkwijze. Dit doe ik vanzelfsprekend met gemak, want zo ben ik nu eenmaal en dat blijkt voor mijn klanten zeer bevrijdend te werken. Ze zeggen dat het oplucht. Daarbij gebruik ik ontspannende technieken, zoals tapping (kloppen op meridianen) en subtiel lichaamswerk en heb enorm plezier in dit werk en geniet van de resultaten die ik bereik.

EFT tapping heeft niet alleen een kalmerend effect op de psyche, maar het blijkt ook aantoonbare veranderingen te brengen in het fysieke lichaam en DNA. Ik ben er het levende bewijs van, maar er is nu ook ‘wetenschappelijk bewijs’. Sommigen van ons hebben dat nodig om het te durven toepassen in hun eigen leven. Zulke onderzoeksresultaten vind ik interessant, maar ‘de wetenschap’ is wat mij betreft ook gewoon een religie. Het is een kwestie van perceptie.

Lekker los laten

In veel therapieën leer je trucjes om het ‘uit te houden’ of je krijgt er een pilletje bij. Daar doe ik niet aan. Overgewicht, ondergewicht, verslaving en depressie zijn symptomen, niet het probleem. En als je iets wilt oplossen moet je de oorzaak aanpakken, want symptoom bestrijding heeft nog nooit iets opgelost. En restjes (herinneringen/ervaringen) uit het verleden (de oorzaak) opruimen kan met de methode die ik toepas vrij snel gebeurd zijn. Je hoeft het niet eens allemaal te vertellen. Je laat het los en je lichaam volgt altijd.

Mensen beweren dat ik hun levens veranderd heb en dat ik lichtheid in het leven breng. Men noemt het met mij oplossen van serieuze problemen zelfs ‘leuk’. Sinds 2003 heb ik een zelfstandige praktijk.