Eva van Leeuwen
studente – Amsterdam

Ik merk dat ik me minder snel irriteer, omdat ik nu eerder ga kijken naar of het wel mijn probleem is.

Terug naar HOME

Sinds de scheiding van mijn ouders (toen ik 3 jaar was) verhuisde ik iedere week van het ene huis naar het andere. Allebei mijn ouders kregen een nieuwe partner en er kwamen jongere broertjes en zusjes, die allemaal gewoon één thuis hebben.

Het zat me al jaren dwars. Ik ben nu 17 en ik wilde niemand verdriet doen, maar ik hield het gewoon niet meer uit. Ik was er de hele tijd heel erg mee bezig in mijn hoofd en kwam er niet uit.

Eigenlijk houd ik altijd met iedereen rekening en dan kom ik in de knel. Maar nadat ik bij Jeannette was geweest voelde ik me gesteund en rustiger. Ik kon er op een andere manier naar kijken en voel me niet meer voor alles verantwoordelijk.

In de sessies kon ik allerlei gevoelens loslaten en daarna wist ik direct wat ik wilde en dat ben ik thuis gaan vertellen. Dat was moeilijk door de reactie van mijn ouders. Ik heb het gevoel dat ik thuis altijd alles moet kunnen uitleggen, maar dat lukt soms niet. En soms heb ik gewoon geen zin om alles met mijn ouders en stiefouders te bespreken.

Je gaat naar jezelf kijken en naar wat je aan jezelf kunt veranderen, want je kunt een ander niet veranderen. Ik heb er veel van geleerd.

Eva van Leeuwen, studente, Amsterdam

Lees nog een testimonial