Hoe ben ik?

Het verlangen naar een beter leven en de drang tot persoonlijke ontwikkeling hebben mij vooruit geduwd. Ik groeide op in een onrustige onveilige omgeving en daar had ik last van, zonder dat ik besefte dat ik er last van had. Jarenlang verzette ik me tegen waar ik vandaan kwam en wilde dat ik het beter zou doen. Ik werkte hard en studeerde nog harder.

Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker.
(Carl Gustav Jung)

In mijn zoektocht om iets van mezelf en de wereld om me heen te begrijpen heb ik veel opleidingen gedaan. Praktisch, dus ik heb iedere methodiek eerst op mezelf uitgeprobeerd. Een goede kok proeft ook het gerecht voor het wordt opgediend.

En zo werd ik een expert in het creatief benutten van de neuroplasticiteit van het menselijk brein. Wat? Ja, je denken is flexibel. Je kunt van gedachten en dus je leven veranderen. Van onmacht en woede ten aanzien van geweld kwam ik tot leven vanuit Persoonlijke Kracht en Innerlijke Vrede, ongeacht de omstandigheden.

Niemand heeft mij ooit iets aangedaan en niemand kan iets voor mij doen. (Hans Korteweg)

Leven in plaats van overleven

Ik werkte in de psychiatrie, het maatschappelijk werk, de crisisopvang, de kinderbescherming, de sociaal pedagogische zorg, de ICT, het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. En ik heb een jaar of tien advies- en bestuursfuncties uitgevoerd in het MKB en het Vrije School onderwijs. Sinds 2003 werk ik vanuit mijn eigen praktijk.

Ik ben geschoold in de integrale psychologie en heb vooral alternatieve en lichaamsgerichte opleidingen gekozen. Zo heb ik geleerd rechtstreeks met het onbewuste te werken.

Door al het werken aan mezelf ben ik een prettiger mens geworden. Ik ben gaan leven in plaats van overleven en ben gestopt met anderen de schuld geven. Het moederschap heeft mij enorm gemotiveerd om mezelf te helen. En ik ben het leven dat mij gegeven is gaan waarderen.

Non-violence means avoiding not only physical violence, but also internal violence of spirit. You not only refuse to shoot a man. You refuse to hate him.
(Martin Luther King)

Zo ben ik

Al doende ontwikkelde ik een eigen stijl, waarvan de kern niet eens hetgeen is dat ik in opleidingen leerde. Maar wat ik ooit dacht dat mijn probleem was (ongepast en ongecensureerd vragen stellen) blijkt mijn grootste talent. En ik wil ook echt het antwoord weten. Ik luister en reageer ook openhartig en ongecensureerd. Dat is wat ik graag en met gemak doe. Zo ben ik. En dat blijkt goed te werken.

Ik gebruik ontspannende technieken, zoals tapping (kloppen op meridianen) en subtiel lichaamswerk en heb enorm plezier in dit werk en geniet van de resultaten die ik bereik.

Waar liefde is, is geen plaats voor angst. We zijn meer dan een lichaam, een verhaal, een geschiedenis. Ik ben ongelimiteerd bewustzijn. En jij ook!

Wil je kilo’s loslaten?

Wil je dat wat je vasthoudt loslaten? Verdriet, pijn, woede of angst? Als je loslaat vallen de kilo’s eraf en dan komen ze ook echt niet meer terug.

Het lijkt een wonder, maar het is eigenlijk zo logisch als wat. Overgewicht is een symptoom, niet het probleem. En als je iets wilt oplossen moet je de oorzaak zelf aanpakken, want symptoombestrijding heeft nog nooit iets opgelost. En restjes uit het verleden opruimen kan met de methode die ik toepas vrij snel gebeurd zijn. Je hoeft het niet eens allemaal te vertellen. Het is een enorme bevrijding. Je laat het geestelijk los en je lichaam volgt altijd.

Overgewicht is een symptoom, niet het probleem. En als je iets wilt oplossen moet je de oorzaak zelf aanpakken, want symptoombestrijding heeft nog nooit iets opgelost. En restjes uit het verleden opruimen kan met de methode die ik toepas vrij snel gebeurd zijn. Je hoeft het niet eens allemaal te vertellen. Het is een enorme bevrijding. Je laat het geestelijk los en je lichaam volgt altijd.
September 2021