Snellere EFT – eutaptics

Snellere EFT – eutaptics is een essientieel onderdeel in mijn werkwijze. Dat wil zeggen, mijn werkwijze is een mix van verschillende methodes, die ik bestudeerd en geïmplementeerd heb. Ten eerste zijn die in de loop der tijd door mij ingekleurd. Ten tweede is er een voorkeur ontstaan en na jaren ervaring in cognitieve, alternatieve en lichaamsgerichte therapieën, gebruik ik voornamelijk:

  1. eutaptics – Faster EFT (Emotional Focussed Transformation) en
  2. ERT (Emotion Replacement Therapy) en EEG Scientific Hypnotherapy

In de loop der tijd heb ik diverse opleidingen in het buitenland gevolgd. Ik leer graag van de meesters zelf. Niet alleen ben ik door Robert Smith getraind tot Advanced Level 4 Faster EFT Practitioner, maar ook was ik op zijn uitnodiging twee zomers in Hawaii in zijn Addiction Marathon team, om met deze technieken verslaafden te helpen.

En tenslotte heb ik ook mijn eutaptics Advanced Level 4 status, zodat ik ook met practitioners kan blijven werken en assisteren tijdens de seminars. Niet per se nodig, maar ik vind dat gewoon erg leuk om te doen.

Habilitat Addiction Team, Hawaii, juli 2015

Minder sessies nodig dan in therapie

Aanvankelijk doen de meeste mensen 1 tot 3 sessies om een gewenste verandering te realiseren. Wanneer ze dan merken hoe effectief deze methode is willen ze vervolgens meer verbetering in hun leven. Daarom zie ik een deel van mijn klanten eens per jaar of minder terug voor een soort APK.

Een cognitieve gedragstherapie behandeling begint meestal met 10 tot 20 sessies. Tel uit je winst! In mijn praktijk zijn dat uitzonderingen. Weliswaar doen mensen wel eens 10 sessies of meer, maar dan is er meestal sprake van een ziekte, verslaving of ander hardnekkig probleem. Echter zijn in zo’n geval dus meer sessies nodig, maar dan wordt met mijn hulp de kern gevonden en wordt het probleem ook definitief opgelost.

seminar, level 1, Berlijn, november 2019, eutaptics practitioner level 4, Advanced Faster EFT practitioner
Berlijn, november 2019

Tapping

Als je met mij werkt, werken we met het onbewuste, ofwel je superbrein. Ik help je dat superbrein beter te gebruiken, voor wat je wél wilt in je leven. In plaats van dat je jouw ongewenste gewoontes automatisch blijft herhalen.

Tapping is het ‘kloppen’ met de vingers op meridianen (energiebanen in je lichaam). En het wordt ook wel psychologische accupunctuur genoemd en geeft een diepe ontspanning. Tapping vergemakkelijkt de directe communicatie met je onbewuste systeem en zo maken we ruimte voor het oplossen van (oude) belemmerende patronen.

Habilitat Addiction Team, Hawaii, juli 2016

Snellere (Faster) EFT & eutaptics

Snellere EFT – eutaptics is een verzameling van geavanceerde technieken en processen. Het is een effectieve methode om emotionele ballast te verwijderen uit je ‘systeem’ en te vervangen door opbouwende en versterkende overtuigingen. Deze techniek kan in enkele minuten aanzienlijke veranderingen opleveren; bevrijding en nieuw perspectief.

Assisteren & mentoring

Sinds 2016 assisteer ik Robert Smith tijdens zijn seminars in Europa. En sinds er in 2017 online mentoring groepen gestart zijn voor mensen in opleiding, was ik mentor. Maar nu alles online gebeurt en wereldwijd vaak in een andere tijdzone, richt ik mij vaker op wat hier te doen is dan aan de andere kant van de planeet.

In bovenstaande video zie je mij in een interview met Kim Brown, een Amerikaanse collega