Emotion Replacement & EEG

Mijn werkwijze is een mix van verschillende methoden, door mij ingekleurd. Emotion Replacement Therapy is daar één van. Na jaren ervaring opgedaan te hebben in diverse cognitieve en lichaamsgerichte therapieën, gebruik ik nu voornamelijk

  1. Tapping & eutaptics – Faster Emotional Focussed Transformation en
  2. ERT (Emotion Replacement Therapy) & EEG Scientific Hypnotherapy

In deze methoden ben ik in de afgelopen jaren voornamelijk in het buitenland getraind. Ik leer graag van de meesters zelf, zoals Tom Silver. Vele jaren was hij dé man was op de Amerikaanse TV als het om hypnose ging.

Alles op TV noemen we ‘programmering’ en dat is niet voor niets. Media is programmering en dat is minder onschuldig dan het lijkt. “Als je een leugen vaak genoeg vertelt gaan ze het uiteindelijk wel geloven” zei Goebels, Hitler’s minister van propaganda. We weten nog steeds niet wat er destijds werkelijk gebeurd is. Of wat er vandaag de dag achter de schermen van Hollywood of het dagelijks nieuws gaande is. De overwinnaars schrijven de geschiedenis, noemen zichzelf helden en herhalen dat verhaal keer op keer. En dan geloven we het uiteindelijk wel.

Programmering en herprogrammering

Politici leren hypnose toepassen en ik wilde er meer van weten om de mogelijkheden van hypnose en programmering te kunnen doorzien. Kerk, staat, onderwijs, ouders: we doen het allemaal! Recent (april 2020) ervaren we hoe snel en makkelijk dat gaat, zeker met hulp van media en internet.

Naast zijn TV shows raadpleegde men Tom Silver inzake forensisch onderzoek. Hij deed ook wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van hypnose en hypnotherapie. Kortom, een ervaren man op dit gebied, van wie ik het vak wel wilde leren. Hij trainde mij ook in veiligheid rond hypnose.

hypnose, emotion replacement therapy, Tom Silver, proefkonijn, ontspannen, loslaten, emoties vervangen, bevrijding, vertrouwen

Meten is weten: proefkonijn in demonstratie, omdat ik wil ervaren voordat ik ga toepassen

Geloof het of niet, maar ik ben een nerd en een ICT specialist. Maar wel eentje die meer van mensen dan van computers houdt. En ik heb ontdekt dat je ook mensen kunt herprogrammeren. Wij kunnen de programma’s, die ons beperken, overschrijven met opbouwende en versterkende programma’s. ERT is goed vergelijkbaar met een snelle delete-install-antivirus-update sessie. Net als bij je computer moet je regelmatig doen. Anders vertraagt je systeem, loop je vast of vind je er een hacker op je pad.

Emotion Replacement Therapy (ERT)

Een hypnotische staat (trance) kun je doelbewust opwekken als therapeutisch middel. Onder deskundige begeleiding krijg je meer inzicht in en controle over onbewuste reacties. Zo worden waardevolle vermogens in het systeem van lichaam en geest beter aangesproken.

Ongemerkt gaan we op de ‘automatische piloot’ als iets in ons geraakt wordt door woorden, geur, geluid, beeld of smaak. Je bent in trance voor je het in de gaten hebt. We doen het veel en vaak en we zijn er goed in. We drijven weg in herinneringen of maken ons zorgen over de toekomst. Als je een angst vaak genoeg in gedachten verbeeldt wordt het je realiteit. ERT helpt je dit automatisme te veranderen, zodat je betere resultaten krijgt.

Aan het eind van de training gaf ik een demonstratie, onder toeziend oog van de meester

In Emotion Replacement Therapy (Emotie Vervangende Therapie) vervangen positieve emoties de negatieve. Het werkt snel. ERT is een techniek, waarbij soms gebruik wordt gemaakt van EEG. Dat staat voor Elektro Encefalo (hersenen) Grafie en is een methode waarmee de elektrische activiteit van de hersenen gemeten wordt, Neuro Feedback.

Een eenvoudige werkwijze

Emotion Replacement Therapy is eenvoudig in gebruik. Elektroden worden op de hoofdhuid geplakt en zo meet de EEG potentiaalverschillen. Deze verschillen ontstaan door de ionenstroom in de zenuwcellen van de hersenen. De persoon, die gemeten wordt kijkt zelf mee en krijgt zo inzicht in de eigen staat van ontspanning. Het meten met EEG is interessant, maar zonder werkt het ook. 

Omdat ik je leer werken in het onbewuste  lossen hardnekkige problemen, langdurige gewoontes, zelfs ziektes en verslavingen verrassend snel op. De wortel onder het probleem wordt er bij wijze van spreken uit getrokken. Dit gaat ook nog eens pijnloos en is direct bevrijdend.