ERT & EEG

Mijn werkwijze is een mix van verschillende methodes, door mij ingekleurd. Na jaren ervaring opgedaan te hebben in diverse cognitieve en lichaamsgerichte therapieën, gebruik ik nu voornamelijk

  1. Tapping & Faster EFT (Emotional Focussed Transformation)
  2. ERT (Emotion Replacement Therapy) & EEG Scientific Hypnotherapy

Hiervoor ben ik in de afgelopen jaren voornamelijk in het buitenland getraind. Ik leer graag van de meesters zelf, zoals Tom Silver, die vele jaren dé man was op de Amerikaanse TV als het om hypnose ging. Naast zijn TV shows werd hij ook geraadpleegd inzake forensisch onderzoek. Al jaren doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden en effecten van hypnose en hypnotherapie. Ook ben ik door hem getraind in veiligheid rond hypnose. Deze diploma’s zijn in Nederland niet erkend, maar dat zegt helemaal niets over de kwaliteit. Het zegt meer over kortzichtigheid, niet alleen in de reguliere sector, maar ook in het zogenaamde alternatieve circuit.

Hypnose of trance

Je bent vaker ‘in hypnose’ dan je denkt! Als je dagdroomt of opgaat in een film of een boek, of als je luistert naar een goed verhaal of op je smartphone bezig bent. Hypnose is eigenlijk gewoon uiterste concentratie, waardoor je niet meer bewust bent van wat er in je directe omgeving gebeurt.

Een dergelijke ervaring wordt ook wel ‘trance’ genoemd. Prikkels van buitenaf zet je als het ware even op een zijspoor. Je hoeft er niet voor stil te zitten, want we gaan allemaal wel eens in trance tijdens het auto rijden, lopen of fietsen. Voor je het doorhebt arriveer je daar waar je wilde zijn, zonder dat je er bewust bij hebt nagedacht, op de Automatische Piloot.

ERT, Emotion Replacement Therapy in Nederland, Den Haag, Jeannette van Uffelen

Emotion Replacement Therapy (ERT)

Een hypnotische staat (trance) kan doelbewust worden opgewekt als therapeutisch middel. Onder deskundige begeleiding krijg je meer inzicht in en controle over onbewuste reacties. Daardoor kunnen waardevolle vermogens in het systeem van lichaam en geest beter worden aangesproken.

Vaker dan ons lief is gaan we op de ‘automatische piloot’ als iets in ons geraakt wordt door woorden, geuren, geluiden, beelden, smaken, et cetera. We zijn in trance voor we het zelf in de gaten hebben. We doen het veel en vaak en we zijn er goed in. We drijven weg in herinneringen, maken ons zorgen over de toekomst en verlaten het hier en nu. Als je een angst vaak genoeg in gedachten verbeeldt wordt het in jouw beleving meer en meer realiteit. Je kunt leren dit automatisme te veranderen en te gebruiken om betere resultaten te krijgen.

In Emotion Replacement Therapy (Emotie Vervanging Therapie) worden negatieve emoties vervangen door positieve emoties. Het werkt snel. ERT is een techniek, waarbij gebruik kan worden gemaakt van EEG. EEG staat voor Elektro Encefalo (hersenen) Grafie en dat is een methode waarmee de elektrische activiteit van de hersenen gemeten wordt, Neuro Feedback.

Het is eenvoudig in gebruik. Elektroden worden op de hoofdhuid geplakt en zo meet de EEG potentiaalverschillen die ontstaan door de ionenstroom in de zenuwcellen van de hersenen. De persoon, die gemeten wordt kan zelf meekijken en inzicht krijgen in de eigen staat van ontspanning. Het meten met EEG is interessant, maar zonder werkt het ook. 

Omdat ik jou leer werken in het onbewuste  lossen hardnekkige problemen, langdurige gewoontes, zelfs ziektes en verslavingen verrassend snel op. De wortel onder het probleem wordt er bij wijze van spreken uit getrokken. Dit gaat ook nog eens pijnloos en is direct bevrijdend.