Eindelijk op gang … mijn podcast

Eindelijk! Heb jij ook zin in lekker luisteren naar spannende verhalen van mensen die hun leven makkelijker gemaakt hebben?

Ik wil al een hele tijd van alles delen van wat ik tegenkom in mijn dagelijks werk, maar het kwam er maar niet van.

Nu wel …….. tadaaa …….

Sinds zaterdag 20 maart draait mijn podcast op 7 kanalen! Iedere zaterdag om 11.00 uur.


Zodat jij je weekend kunt beginnen met een Zorgeloze Zaterdagochtend, waarop je met een kopje koffie of thee luistert naar inspirerende gesprekken met mensen, zoals jij en ik, die ieder op eigen creatieve wijze, hun leven makkelijker maken.

Kies hier je eigen favoriete kanaal en abonneer je!


En als het je aanspreekt dan word je natuurlijk meteen abonnee!

Je helpt mij enorm door dit bericht door te sturen aan je vrienden, familie, collega’s of anderen van wie je denkt dat ze dit misschien waarderen.

Mijn dank is groot als je dit doet. Het kost je misschien een paar minuutjes van je kostbare tijd.

Verder kost het je niets en je kunt luisteren wanneer je wilt, dus ook als jij op zaterdagochtend wat anders doet.


Luister bijvoorbeeld naar deze solo-podcast op spotify, waarin ik het verhaal van Kim vertel. Kim (niet haar ware naam) was 15 jaar toen ze in mijn praktijk in Noorwegen kwam. Haar probleem (ze had de diagnose anorexia nervosa) werd in 3 sessies in 1 week opgelost. Klik op de foto, luister en abonneer als je spotify hebt.


Eindelijk doe ik het, maar wat gaan we doen?

  • Afwisselend kun je luisteren naar boeiende gesprekken met interessante mensen, die het lef hebben om hun persoonlijke ervaringen te delen.
  • En ik ben altijd op zoek naar hoe je nog effectiever kunt tappen. Er zijn allerlei varianten. Geen methode is heilig en je kunt zelf kiezen wat voor jou het beste werkt.
  • Ook ga ik spannende feiten en verhalen delen, uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek, want eindelijk is er bewijs, voor wie nog niet overtuigd was. Er wordt steeds vaker aangetoond dat tapping werkt.
  • Verhalen van veteranen, die de klachten van oorlogstrauma zelf leren oplossen middels tapping.
  • Maar ook van jongeren en kinderen, die hun grote en kleine angsten oplossen, door zelf te leren tappen.
  • Voorbeelden uit mijn praktijk in binnen- en buitenland, van mannen en vrouwen van allerlei leeftijd, verschillende sociale en economische achtergrond en uit vele hoeken van de wereld.

Ik barst van de verhalen

Eigenlijk barst ik van de voorbeelden, door het werk dat ik doe, zoals de verhalen van de (veel te jonge) veteranen die naar Afghanistan of Irak geweest waren, met wie ik sessies deed, met wie ik nog steeds contact heb. En door mijn voortdurende persoonlijke onderzoek, waarin ik niet te stoppen en altijd gedreven ben, vanuit de overtuiging dat het leuker, liever en makkelijker kan.


Of luister naar mijn eerste dialoog-podcast op apple-podcast (itunes), waarin Martina zelf vertelt hoe het haar vergaan is, sinds wij elkaar ontmoet hebben. Zij kwam uit Oostenrijk naar Nederland en stond er alleen voor toen haar huwelijk op de klippen liep. Klik op de foto en abonneer als je apple gebruikt.


Krijg je zin om mee te doen?

En wil jij ook met mij in gesprek, in de podcast? Een verhaal met mij delen? Je eigen verhaal of een ander mooi voorbeeld? Of gewoon samen hardop denken over een vraag of een thema, dat jij belangrijk vindt? Laat het me weten via mail of via whatsapp?

Je kunt ook een vraag inspreken en opsturen. Dan laat ik het horen in de podcast en geef er misschien wel een zinnig antwoord op. Je weet maar nooit wat het oplevert. “Niet geschoten is altijd mis.” Dus schieten maar! Schrijven en mailen mag natuurlijk ook.

Details over waar mijn podcast nog meer te vinden is, vind je op mijn website.

Ik wens dat je net zo veel lol hebt in het luisteren als ik nu al heb in het maken. Het is natuurlijk nog een beetje wennen en zoeken naar de vorm, maar ik heb inmiddels twee gesprekken opgenomen en ben erg blij dat ik hiermee begonnen ben. Eindelijk op gang!

“Wat het ook is, het is tijd om het (lekker) los te laten.”