Dromen in het wilde woud

Dromen … ik doe het graag, vooral als ik wakker ben. Mijn snelle creatieve brein maakt me soms gek door te veel projecten tegelijk te draaien. Ik neig naar impulsiviteit, dus soms gebeurt het me dat ik al aan het DOEN ben, voordat ik er over nadenk. Een tijdje geleden heb ik mijzelf min of meer gedwongen te kiezen WAAROP ik mij wilde richten. Dit is wat er overbleef en het liefst in combinatie:

  • Mijn werk als stress release specialist
  • Een multi-generationele leef & werk gemeenschap
  • Mijn werk als ikoonschilder
  • Schrijven en zingen
  • Thuis zijn bij geliefden én deze prachtige planeet bereizen
Spiti ton kentavron, STK Anilio, Greece, kalikalos.com, jeannettevanuffelen.nl

Dromen … ik ben er steeds beter in geworden. Ik herinner me steeds minder dat ik droom in de nacht, maar ik droom steeds meer net voordat ik in slaap val. Dat doe ik zeer bewust. Met gedachten aan mijn idealen ga ik de nacht in. Ik maak plaatjes in mijn hoofd, ik zie het voor me. Dat heb ik mijzelf geleerd, met name sinds ik mij ben gaan verdiepen in hypnose en de werking van het onderbewuste.

Lang geleden droomde ik van werken in Griekenland en ergens in mijn achterhoofd  ben ik al jaren op zoek naar de juiste plek om deze droom te realiseren. Inmiddels begrijp ik steeds meer hoe ik dat kan doen.

Dromen in gemeenschappelijkheid

Twee jaar geleden, in mijn online zoektocht naar wereldwijde gemeenschappen, stuitte ik op een plek in het noorden van Griekenland, geïnspireerd en gestart door mensen van Findhorn, een spirituele gemeenschap, leercentrum en ecodorp in Schotland. Ik wilde er meer over weten en het ervaren, dus ik plande om naar Pilion te gaan, maar er kwam iets tussen.

Vorig jaar nam ik me weer voor om hierheen te komen, maar brak een enkel. Dat was niet mijn wens noch mijn droom en zeker niet mijn plan, maar het gebeurde. Alles wat ik kon doen was zitten, accepteren en de tijd gebruiken om te reflecteren op mijn leven, ideeën, wensen en dromen.

Uiteindelijk arriveerde ik vorige maand hier in Anilio, één van de drie centra van Kalikalos, holistisch netwerk, een bijzondere plek.

Het wilde woud

jeannettevanuffelen.nl, Daniel C. Fergus Design & Illustration

Pilion is een zeer vruchtbare en groene streek met mooie oude bomen, waar de vijgen elke dag beter smaken en de natuur zo levend voelt.

De zon is heet en de regen valt hard. Het onder de bomen slapen, omringd door wie weet wat voor wezens (schorpioenen, slangen en eekhoorntjes op zeker) blijkt ons sterke dromen te brengen, die we soms met elkaar delen in de kring of in onderlinge gesprekken.

Dit deel van Pilion wordt Σπιτι των Κενταυρων genoemd wat Huis van de Centaurs betekent. De legendes zeggen dat deze wezens hier ooit rond galoppeerden. En misschien doen ze dat nog steeds? Geboren met de zon en de maan in het teken van de boogschutter, heb ik een fascinatie voor deze mythische wezens, die niet altijd de makkelijkste waren om in de buurt te hebben, maar die vast en zeker van avontuur en van reizen hielden. En die in staat waren om hun pijl en boog zodanig te hanteren dat zij hun doelen bereikten.

De centaur (Latijn: centaurus), ook wel kentaur (Grieks: kentauros; κένταυρος) of paardmens, is een figuur uit de Griekse mythologie. In de standaardvoorstelling is dit wezen half mens, half paard. De benaming hiervoor is voluit hippocentaur (paardencentaur). Men kent ook nog de onocentaur (ezelcentaur), bucentaur(koeiencentaur) en ichtyocentaur (vissencentaur).

De droom leven

Ik herinner me op het moment niet veel van mijn dromen, maar iemand vertelde me dat ik vannacht heb gelachen in mijn slaap. Sinds ik hier aankwam heb ik verteld over mijn werk, individuele sessies gegevens in een yurt (nomadentent) en workshops in de open lucht, onder een dak en omringd door bomen.

We hadden onweer en regen tijdens één van de workshops en ik moest mijn stem verheffen om boven het gedonder uit verstaanbaar te blijven. En daar stond ik dan te schrijven op een whiteboard, terwijl ik neerkeek op een groep mensen, die erbij lagen alsof ze ieder moment in slaap konden vallen. Het tegendeel was waar! Ze waren zeer betrokken, maar ik had ze gezegd zo comfortabel als ze konden te gaan zitten of liggen, want het doel was: stress loslaten. Er werden veel vragen gesteld en deze omgeving heeft me zeer geïnspireerd.

Na wat uitleg over meridianen, Traditionele Chinese Medicijnleer en het kloppen (tapping) op meridianen hebben we gezamenlijk ‘getapt’, zodat iedereen het kon ervaren. Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam vertelde ik over mijn visie, over wat ik doe, waarom ik het doe en hoe het werkt. En ik leerde hen hoe je stress kunt loslaten en hoe je kunt aansluiten op Jouw Innerlijke Kracht in iedere situatie, om jezelf en je vaardigheden te verbeteren en zo je leven makkelijker te maken.

Ik heb echt genoten van het werken met deze fijne mensen en het was leuk om te doen (mede door de uitdagende weersomstandigheden)!

Ik zal hier zeker terug komen, omdat het aansluit bij mijn dromen over creatie, verbinding, gemeenschap. En het is allemaal mogelijk hier in dit prachtige gezonde deel van de wereld, in mijn tweede thuisland Griekenland.

Natuur en liefde.
Liefde voor natuur.
En natuurlijke liefde voor onszelf en elkaar.

dromen in het wilde woud, kalikalos.com, jeannettevanuffelen.nl, STK Anilio, Spiti ton kentavron, Greece, Griekenland, Your Inner Power