Terwijl ik in mei 2016 assisteerde in een Faster EFT seminar in Athene, vertelde Robert Smith aan de groep dat hij een testimonial had ontvangen op zijn Facebook pagina, waarin een klant van mij het volgende geschreven had over haar chronische vermoeidheid:

Het is voorbij! Mijn chronische vermoeiheid is weg. Dit zijn slechts een paar woorden, maar de betekenis erachter is enorm! Het beheerste mijn leven twaalf jaar. De eerste zes jaren waren het ergst, afgrijselijk zou ik zeggen. Gedurende de jaren werd de vermoeidheid minder en minder. Maar ik voelde nog steeds ongelooflijk moe en op sommige dagen wist ik niet hoe ik op deze manier mijn leven kon voortzetten.

Dus ik bezocht allerlei medisch specialisten en had diverse alternatieve therapieën. Ik las vele boeken over genezing, NLP, de Wet van aantrekking, Esther Hicks, etc. en ik bestudeerde voedingsleer. Alle bestsellers staan op mijn boekenplank. Ik gaf bakken met geld uit aan vitamines en mineralen. En ik luisterde honderden uren naar YouTube, The Secret en alles daarachter, hoe jezelf te genezen. Bovendien praktiseerde ik positief denken tot in het extreme.

Chronische pogingen om zichzelf te verbeteren

Ik probeerde heel inactief te zijn en ik probeerde super actief te zijn. Er is zoveel meer te vertellen, maar laten we maar zeggen dat ik niet wist hoe ik herinneringen kon loslaten. Eigenlijk had ik geen idee in hoeverre het onbewuste brein gedrag en gezondheid bepaalt. Ik had geen idee dat negatieve gedachten, herinneringen, emoties, etc. op zo’n eenvoudige manier konden worden los gelaten.

Toen stuitte ik op Robert Smith’s YouTube video’s en luisterde naar zijn theorieën en ik was onder de indruk. Ik kon niet stoppen met luisteren. Ik was overtuigd. Dat was het!!!

Ik had sessies met Jeannette van Uffelen in Nederland. We ontmoeten elkaar, ik vertelde, zij tapte, ik liet los, zij glimlachte en ik voelde me normaal. Geweldig. Sindsdien voel ik me normaal.”

Mijn samenvatting na de intake

De eerste sessie deden we in februari 2016 via Skype, omdat het door haar chronische vermoeidheid lastig was om te reizen. Aan het eind van de eerste sessie vroeg ik of het toch mogelijk was om de volgende afspraak naar mij toe te komen. Soms heb ik het gevoel dat het beter is om iemand in mijn ruimte te hebben dan ergens op afstand, alleen achter een scherm.

Je kunt het niet altijd zelf oplossen

Tijdens de tweede sessie waren we vrij snel bij een diep trauma. Zoals ze schreef: “We ontmoeten elkaar, ik vertelde, zij tapte, ik liet los, zij glimlachte en ik voelde me normaal.” Ze had jaren een groot verlies en verdriet bij zich gedragen. En als je altijd hebt gedacht sterk te moeten zijn dan ga je gewoon door en weet niet dat het anders kan. Een grote bevrijding dus.

Ze zegt: “Ik wist niet hoe ik herinneringen kon loslaten.” Herkenbaar? Daar zijn we ook niet mee groot gebracht en in de meeste therapieën leer je dat je met je fysieke problemen of chronische vermoeidheid moet leren leven. Dat zie ik veel in mijn praktijk en voor mij was het ook een bekend patroon. Sterk zijn en altijd doorgaan. Maar je hoeft het niet allemaal te weten en alleen te doen.

“Ondanks alle verlies heb ik iets gekregen”

In de zomervakantie daarna belde ze me nog een keer. Ze vertelde dat ze iedere dag lange wandelingen maakte, waartoe ze al jaren niet in staat geweest was. Ze moest me even bellen om me nogmaals te bedanken.

Ik ben zo dankbaar aan Robert Smith, aan Jeannette van Uffelen en aan alle mensen die Faster EFT uitvoeren. Jullie hebben mijn waardering, liefde en steun! De lijst van mijn verlies is erg lang. Ondanks al mijn verlies geloof ik dat ik meer gekregen heb dan ik verloor.

testimonial, chronic fatigue, chronisch vermoeidheid syndroom, faster eft, Robert Smith, Facebook, dank