Challenge dag 1 gaat over de oorzaak van stress. Deze en de volgende video’s zijn tijd-vertragend en stress-verlagend opgenomen, dus niet bedoeld om snel doorheen te zappen. Dat kan natuurlijk wel, maar probeer de tijd te nemen en even stil te staan bij de vragen.

Neem een kwartiertje de tijd om onderstaande video te bekijken. Als dat nu niet mogelijk is, kom hier dan op een ander tijdstip terug. Er is een reden voor stress en de meest eenvoudige is dat we tegenwoordig altijd alles snel willen doen, weten, begrijpen en afhandelen. En dat is niet slim en ook helemaal niet nodig.

Wil je de tekst van de bovenstaande video liever nog eens nalezen, download dan hier  het Transcript Dag 1 Challenge Stress Verminderen.

Of lees het artikel Wat is de oorzaak van stress. Er zijn al honderden boeken geschreven over stress. Misschien heb je ze allemaal gelezen? En hoeveel boekenkennis heb je nodig om stress op te lossen? Minder dan je denkt misschien. Stress lijkt een soort religie geworden. Vrijwel iedereen schijnt het te hebben en bijna iedereen heeft het erover. Maar we worden er niet mee geboren. Kijk maar eens naar kleine kinderen, die net gegeten hebben. Geen stress te bekennen. Af en toe zit er een boertje dwars, maar als die er uit is, lekker ongegeneerd, dan verschijnt er weer grote tevredenheid op het gelaat.

& Assessment Dag 1:

  1. Wat zorgt in jouw dagelijks leven voor stress?
  2. Hoeveel minuten of uren per dag heb je last van stress?
  3. Hoe weet je dat dit een probleem is?

Omdat het leuker, liever & makkelijker kan.

Tot morgen!
Jeannette.