Boodschappen doen met de pest in

Boodschappen doe je meestal direct vanuit je werk op weg naar huis. Vandaag heb je geen fut om lang in de keuken te staan, dus je koopt wat makkelijks, maar ook gezond. Ingrediënten voor een flinke maaltijdsalade en verse pizza, die je alleen nog even moet afbakken.

Terwijl je het nodige in je karretje laat vallen komen flarden van je werkdag terug. Dat gezeik met die collega, waar jij je weer kapot aan geërgerd hebt. Je hebt je weer veel te veel laten meeslepen en aangetrokken van haar commentaar, van de uitdrukking op haar gezicht, van überhaupt het feit dat ze bestaat. En daar baal je van.

Waarom ga je er toch steeds weer op in? Wat is dat toch? Je laat je zo opfokken door dat mens! En nu ben je gefrustreerd en nog steeds pislink op haar, maar nog meer op jezelf, omdat je dit weer zoveel aandacht hebt gegeven.

Je bent boos, maar ja …

Bij het afrekenen zie je dat er ook spullen in je karretje gevallen zijn, die je eigenlijk niet nodig hebt, die je niet meer zou eten met al je goede voornemens. Maar ja, de kinderen kunnen er toch niks aan doen dat jij te dik bent? Het moet niet al te saai worden thuis. Je gunt hen toch ook een verzetje? Het zijn geweldige kinderen, ondanks alles waar jij in tekort schiet.

En als je bezoek krijgt, kun je het niet maken om helemaal niets bij de koffie te hebben. Je kunt toch gewoon ergens wat koek en zo in huis hebben? Hoe moeilijk is dat?

Twee uur later zit je aan tafel met je lieverdjes en er is goed gegeten. Ondanks dat het een kutdag was, is het je gelukt om een verantwoorde en lekkere maaltijd in elkaar te flansen. Ook de kinderen hebben goed van de cherry tomaatjes, paprika, komkommer, olijven en feta gesnoept. De vitamientjes zitten er weer in!

verse pizza eten, overgewicht, te veel gegeten, frustratie, boodschappen doen als je de pest in hebt

Net weer iets te veel gegeten

En pizza werkt altijd. Het is makkelijk en met wat extra courgette en veel kaas is dat er ook goed in gegaan. Zelf heb je natuurlijk weer net te veel pizza op, want die restjes van de kinderen kon je niet weggooien. Maar na zo’n dag mag dat toch wel even? Je had wel wat extra verdiend!

Je bent opgelucht dat je, ondanks dat je met de pest in thuis kwam en de kinderen ook moe waren, je toch zo’n vreedzame sfeer gecreëerd hebt. En kijk nu eens, hier zit je, omringd door alles waarvoor je het allemaal doet, best tevreden te zijn. En dat moet gevierd worden. Dus je pakt de toetjes, die je eigenlijk vast voor het weekend had ingeslagen en je roept: “Verrassing!” Iedereen blij, natuurlijk. Zelf neem je er net iets te veel van. Je weet het, je had je voorgenomen om dit niet meer te doen.

Als de kinderen naar bed zijn en de rommel is opgeruimd, zit je eindelijk op de bank, met een lekker kopje koffie. Nou ja, zo lekker is het niet, maar je wilt niet om half 9 al in slaap vallen. En ja, je moet eigenlijk ’s avonds laat geen koffie meer drinken. Nou, je moet niet zo streng zijn voor jezelf, het moet wel een beetje leuk blijven, toch?

Lekker boodschappen doen

Geen chocola meer ’s avonds bij de koffie en ook geen koekjes! Je houd je aan dit voornemen. Gedroogd fruit is gezond en is ook zoet, dus daar neem je wat van. En nog wat. En nog wat. Eigenlijk moet je nog iets voorbereiden voor je werk, maar daar heb je geen zin meer in. Laten ze de pest maar krijgen. Genoeg aan je werk gedacht vandaag. Niet nu! Nog een kopje thee dan maar om te ontspannen en even ergens naar kijken voor de afleiding.

Met je hoofd vol beelden, indrukken, afleiding (helemaal niet zo prettig bij nader inzien) zak je een beetje weg. Toch net iets te veel van de gezonde vijgen gesnoept vanavond. En je voelt dat alle afleiding de frustratie van de dag een beetje gesust heeft, maar het niet heeft opgelost.

tv kijken, afleiding, frustratie, boos, lijkt dit op jouw verhaal, overgewicht, te veel eten

Download nu mijn 3 gouden tips!


Hoe moeilijk kan het zijn om je te houden aan de afspraken met jezelf? De boosheid is een beetje gezakt, maar de frustratie is er nog. Of is er weer, vooral over hoe je met jezelf omgaat en te veel in je mond propt. Je proeft het soms niet eens meer.

En zo val je in slaap: je maag te vol en je hoofd te vol. En zo word je wakker: te vol en moe. En als je denkt aan wat er vandaag allemaal moet zijn de onrust en de frustratie ook weer wakker. Goedemorgen!

Lijkt dit een beetje op jouw verhaal?

Je kunt de anderen niet veranderen. Je wilt die baan niet opgeven, zeker niet vanwege die enkele collega, die je niet kunt uitstaan. En je wilt ook helemaal niet weg van de lieverds met wie en voor wie je leeft. Want ook al vragen ze veel van je, je wilt ze absoluut niet kwijt.

Maar het moet anders, er moet echt iets veranderen. Je wilt zo graag weer goed in je lijf zitten en weer energie voelen. En je wilt gewoon boodschappen blijven doen. Als je nu maar eens wat van dat overgewicht kwijt zou zijn?

Maar de frustratie van het zoveelste dieet of sport plan, waarna je toch weer dikker wordt, dat kun je er nu niet meer bij hebben.

Zoek jij een oplossing, zonder voor de tachtigduizendste keer op dieet te gaan, af te vallen en weer aan te komen? Ik kan je helpen, want ik heb een paar jaar geleden besloten om NOOIT MEER TE LIJNEN en ben nu tevreden met mezelf, mijn lijf en mijn gewicht.

Download nu mijn 3 gouden tips!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.