Vorig jaar rond deze tijd was ik me aan het voorbereiden op 2019, denken over en visualiseren hoe ik wilde dat dit jaar zou zijn.

Weet wat je vraagt!

Wat ik graag wilde was mijn werkruimte letterlijk vergroten en meer tijd in het buitenland zijn en de zomer in Griekenland. 

Dus bouwde ik mijn YOUR INNER POWER workshop om van een one-day-workshop naar een one-week-retreat en vestigde de aandacht op mijn workshop via verschillende kanalen, zoals mijn website, social media en betaalde advertenties.Ik stopte veel werk in het maken van blogs en video’s, maar vooral schreef en droomde ik erover, zodat het voelde alsof het al werkelijk gebeurde en ik voelde me er al helemaal dankbaar voor.

Geluk is niet het doel

Het creëren zelf maakte dat ik me goed voelde. Het eindresultaat kwam als een cadeautje.

Tijdens het visualiseren en dromen had ik een heerlijke tijd: Ik zag het voor me, voelde de zon en rook de zee en in gedachten liet ik mijzelf in zee drijven (mijn favoriete happy memory). Dat op zich was al een mooie ervaring.
  

Natuurlijk botste ik op mijn twijfels, ongeloof en zorgen en daar werkte ik aan, daar tapte ik op en zo veranderde mijn perspectief naar: het laten gebeuren.
In mei kwam in naar Athene en ‘the rest is history’. Voordat ik tijd had om het te beseffen werkte ik op Pilion waar het strand mijn werkplek was, net als het woud, de yurt, de dansruimte en meer prachtige plekken. 

Meer dan ik gevraagd had

De hele zomer deed ik mijn workshops en sessies in Anilio en Kissos. En omdat ik community leven in Findhorn stijl wilde ervaren, werkte ik als vrijwilliger, o.a. als chef kok voor grote groepen, chauffeur, tuinier, toverfee en heks (kwestie van perspectief). Ik deed er van alles en nog wat en maakte het zo mogelijk om de hele zomer in de Griekse natuur te wonen, veel tijd te hebben voor mezelf en ruimte in mijn hoofd.

Ik woonde in een boomhuis met wezels, padden, spinnen, kevers en meer. In zee zag ik dolfijnen. Ik had een slome octopus om mijn tenen, een slapende zeehond op mijn strandje een een wakkere slang op mijn balkon. 

Het was niet alleen maar leuk en makkelijk, want ik worstelde soms met de hitte, mensen, regels en heimwee, maar ik weet hoe aan mezelf te werken als ik worstel. Ik leerde veel en weet wanneer het genoeg is; toen vertrok ik met de ‘kinderen’ voor een rondje vasteland, Delphi en Meteora en het mooie Alonissos.Kort na thuiskomst in September ging ik naar Kopenhagen (twee keer) en naar Berlijn. Mijn droom rond werken in het buitenland is gerealiseerd, bijna 5 maanden in 1 jaar. Meer dan ik gevraagd had. 

Tot het eind van het jaar lekker thuis

De laatste maand van 2019 blijf ik thuis, blij dat ik hier ben en dat is mijn kat ook.
Nu bereid ik me voor op 2020. Ik schrijf erover en maak plaatjes in mijn hoofd: ik zie, hoor, ruik, proef en voel het allemaal. 

Geen kerst holy-days voor mij

Ik heb geen behoefte aan de geboorte vieren van een koning, uit een maagd, 2000 jaar geleden. Gek verhaal en de waarheid van wat er toen gebeurd is zal misschien nog gekker zijn. Dus mijn kantoor is open! 

Ik herinner me uit de tijd dat ik in de Crisis Interventie werkte dat zulke centra in vakantietijd altijd overvol waren. Familietijd (inclusief overeten en drinken) is voor velen van ons helemaal niet leuk. Maar het is een uitstekende gelegenheid is om (mentaal) tappen op jezelf te oefenen. 😉

Iedereen wil de wereld veranderen, maar niemand zichzelf.
(Leo Tolstoj)

Ik heb al enkele boekingen staan van mensen die overkomen om de vakantie hier te vieren en zich te bevrijden van oude gewoontes, overtuigingen, perceptie om zichzelf en hun leven te transformeren.

Werd jij geïnspireerd? Neem contact met me op!

Of je nu online een reis boekt of naar de bakker om de hoek gaat; voordat je iets krijgt, moet je betalen. Dat is vrij normaal *) in ons economisch systeem. Maar om de één of andere reden denken mensen dat je over het betalen van therapeutische hulp kunt onderhandelen.

*) Normaal wil niet zeggen dat ik er achter sta, maar voorlopig moeten we het hier mee doen.

Is waardering uit te drukken in geld? Misschien niet echt, maar we leven in een wereld met een economisch systeem, waarin we hulp kunnen vragen in ruil voor geld en waarin tarieven bepaald zijn. De kwaliteit van hulp wordt bepaald door de persoon bij wie je om hulp vraagt en door de kennis, ervaring en vaardigheden, die hij of zij heeft, verkregen door investeren van zijn of haar tijd, energie, moeite, inzet en geld.

Mijn werk bestaat uit het delen van mijn visie en kennis in theorie en praktijk. Ik heb me jarenlang verdiept in de werking van het menselijk brein en menselijk gedrag. Nu gebruik ik een mix van methodes, die ik samen Jouw Innerlijke Kracht Activering en de Kunst van Levens Transformeren noem.

Duidelijke vaste prijzen, volgens de norm

Ik geef workshops, individuele sessies en retraites in binnen- en buitenland. En ik houd enorm van dit werk. Ik ben er goed in en gepassioneerd om mensen, die werkelijk willen veranderen, te helpen. Ik ben resultaatgericht en zeer ervaren.

Ik ben goed in staat, zegt men, om ingewikkelde theorie en kennis te vertalen naar bruikbare modellen en die praktisch toe te passen. Bovendien train ik mensen dit zelf te doen en zo zichzelf te verbeteren.

Mijn tarief is redelijk, mijn aanpak is effectief en bij mij krijg je waarde voor je geld. Ik doe niet meer mee aan zogenaamde kortingen, aanbiedingen en uitverkoopdagen. In verhouding tot de resultaten die mensen bij mij krijgen in een aantal sessies is mijn tarief laag. Niet te laag, maar absoluut niet hoog.

Over mijn tarief wordt niet onderhandeld

Af en toe krijg ik zo’n email van iemand, die ik niet ken, met een kilometerslange beschrijving van problemen, eindigend met dat “de kosten en tijdsinvestering nog wel een struikelblok zijn” of iets in die trant.

Ook al heb ik met zo iemand te doen, ik ga niet meer in op verzoeken om extra korting. Dat heeft mij in het verleden behoorlijk wat geld, tijd en energie gekost en er werd niets gedaan met de adviezen en opdrachten die ik gaf. Verspilling van mijn kostbare tijd en energie. Ik ga voor het resultaat en doe dus ook geen eenmalige of ‘halve sessie’ als ik weet dat dit geen effect heeft.

Je vraagt toch ook niet aan de tandarts of hij alleen je boventanden doet? Of aan de dokter of hij maar 2 dichtgeslipte aderen dottert en die andere 3 dicht laat zitten?

Een psycholoog kost € 95,- per uur. Daar kun je maanden achtereen gaan praten, maar iedereen die dat gedaan heeft weet dat er in feite niets verandert. Ook de psycholoog erkent dit. Wij praten veel minder. Je hoeft dus ook niet weer je hele verhaal te vertellen.

Mijn methode wordt niet vergoed wordt door de verzekering. Het zij zo. Kies voor jezelf, weet wat je waard bent en geeft jezelf wat je verdient.

Soms kies ik iemand uit om mee te werken, zonder dat ik er geld voor vraag. Maar dat bepaal ik zelf en daar heb ik goede redenen voor. Dat zijn zelden de mensen die om gratis sessies of korting vragen.

Afkicken is niet makkelijk, maar het is de eerste en onvermijdelijke stap die je moet zetten als je van je verslaving af wilt. Maar na de Koude Kalkoen (Cold Turkey) is de rest van je leven een stuk makkelijker. Gegarandeerd! Tenminste, als je opruimt wat er onder de verslaving zit.

Als je wilt stoppen … begin je met stoppen

Onlangs kreeg ik een email van iemand die wilde stoppen met haar verslavingen: roken, drinken en blowen. Tijdens het eerste gesprek, een gratis telefonisch consult en bleek al vrij snel dat deze dame geen geld had om sessies te betalen. Dus wilde ik meer weten over haar motivatie om mij te bellen. Soms willen mensen vooral praten over hun problemen en waarom ze het niet oplossen. Dus ik vroeg hoeveel ze rookte. Een pakje per dag. “Wat kost dat tegenwoordig?” vroeg ik vervolgens. “Nine pound” was het antwoord. De hulpvraag kwam uit Engeland. Dat is € 10,56.

Even rekenen: wat kost een pakje sigaretten?

En hoeveel sigaretten heb je nog in huis? Het antwoord was 6. Als je wilt stoppen, moet je die weggooien. Dan kunnen we beginnen. Het heeft geen zin om een sessie te bestellen, terwijl je door rookt. Dat is zonde van je geld.

roken, stoppen met roken, verslaafd, transformatie, stressrelease, stressreleasespecialist, Jeannette van Uffelen, engelse pond

Ervaring leerde mij de juiste vragen, waarmee ik te weten kom of iemand echt wil veranderen. Ik rekende voor dat ze na drie weken niet roken de eerste sessie kon betalen. Ook maakte ik duidelijk dat een enkele sessie niet genoeg is om verslaafde gedachtepatronen en gedrag te transformeren.

Afkicken is niet makkelijk

Ze zei dat ze het “easy” wilde. “Als je zo verslaafd bent dan wordt het niet makkelijk”, zei ik haar. “Je gaat wel een hoop geld besparen, dat je ergens anders voor kunt gebruiken. En leven zonder verslaving is very easy. Maar de eerste dagen of weken zijn dat meestal niet.”

Afkicken is voor het lichaam oncomfortabel, dus dat moet je zo snel mogelijk doen. Dan komt dat wat je dwars zit direct aan de oppervlakte. Dat wat je wil weg roken, drinken, spuiten, snuiven, seksen, spelen, werken, eten … krijg je recht in je gezicht. Ik help je graag, maar jij moet de eerste stap zetten.

Voor alles is een reden. Als je de reden vindt die aan je verslaving ten grondslag ligt en dat oplost, heb je geen behoefte meer aan middelen of patronen die voor afleiding en onderdrukking zorgen. Het vinden en oplossen van die redenen … dat is mijn specialisme! En ik houd enorm veel van dit werk. Ik ben er goed in en zeer gemotiveerd om mensen er doorheen te slepen.

Leven zonder verslaving is veel makkelijker

Ik kan de deur uit lopen zonder tas, want ik heb niets nodig voor onderweg. Dat is makkelijk. Ik houd geld over dat ik niet uitgeef aan sigaretten, drank, snoep, coke, hasj, pillen of andere afleiders.

Afkicken, ik weet wat het betekent. Ik groeide op met verslaving. Ik heb van alles en nog wat gebruikt en ben er mee gestopt, met vallen en opstaan. Ik heb niets meer nodig van buiten mijzelf om te ontspannen, om me goed te voelen. Ik val iedere avond in een diepe slaap en ik sta iedere ochtend op met een helder hoofd en zonder kater, in vrede met mezelf. Gebroken mensen bestaan niet. Alles is mogelijk en je lichaam is in staat zich te herstellen.

Er zijn allerlei redenen om verslaafd te zijn en er zijn nog meer redenen om te stoppen. Onder jouw excuses, verslaving en beperkende overtuigingen ligt een hart. Dat klopt! Nog wel. Ben jij niet meer waard dan afhankelijk zijn van … ? Ik ben goed in mijn werk en ik kan je helpen als jij vindt dat je van waarde bent.

De makkelijke weg? Die is er niet … en die was er niet. Dat was een illusie. Niets gaat vanzelf over. Je moet even door de zure appel heen bijten. Als je echt wilt transformeren naar een beter leven, zonder de eeuwig zeurende of schreeuwende behoefte aan verdovende middelen of afleidende patronen, dan kun je bij mij terecht. Lees hier meer over bij het CLEAN pakket.

Het was een lange hete zomer, waarin ik op uiteenlopende wijze actief was in Kalikalos, holistisch centrum op het Griekse schiereiland Pilion, op drie verschillende locaties, in zeer verschillende functies met veel verschillende mensen.

De voornaamste reden om er te zijn was het geven van mijn YOUR INNER POWER workshops en individuele sessies. Ik heb genoten van de mensen, de omgeving en om zo te werken. Ik heb er gekookt voor groepen tot 40 mensen, medicijnwielen gemaakt, koperdraad gevonden en bewerkt, heddekas, ringen en armbanden gemaakt, ikonen geschilderd, de tuin bewerkt, de was gedaan, schoon gemaakt en vies gemaakt, Grieks gezongen met de Grieken, Engels gezongen met de Engelsen en zo veel meer.

Midzomernacht hebben we vuur gemaakt, in een door plankton verlichte zee gezwommen en geslapen op het strand. Ik zag mooie zonsopgangen aan zee. Hard gewerkt en zacht geluierd. De nachten waren me soms te heet, de auto’s te brak en de dieren te luid, maar ik kijk terug op een bijzondere tijd in mijn geliefde Griekenland.

Ik woonde in een boomhuis, waar ik nooit echt alleen was, want via kieren en gaten werd ik bezocht door padden, de kat, eekhoorntjes, muggen, vliegen, spinnen, kevers, torren, vlinders, een enorme slang en andere wezens, die ik niet bij naam kan noemen, maar wiens geluiden ik nu herken.

Veel gedeeld, veel geleerd, veel gelopen, veel gezwommen, veel gelachen. Dure ijsjes, goedkope wijn en onbetaalbare tsipouro gedronken. Over een week ga ik verder … nog even rond reizen met de kinderen.

Nog even dit …

Aan het eind van de video kun je direct doorklikken naar deze pagina voor meer informatie over de retraites.

Wil je meer weten?

Bezoek de website voor meer blogs en vlogs over: de kracht van het brein, perceptie of de invloed van ons denken op (onbedoeld en onbewust) stress creëren of (bewust) stress verminderen.

Of bel voor een gratis en vrijblijvend gesprek als je meer wilt weten voordat je een besluit kunt nemen, zoals: Past dit wel bij mij? Hoe groot is de groep? Is het ook mogelijk dat … ? Et cetera.

Trailer sessie (Brigida)

Aan het eind van de trailer kun je direct doorklikken naar de sessie video.

Wil je meer weten?

Bezoek de website voor meer blogs en vlogs over: de kracht van het brein, perceptie of de invloed van ons denken op (onbedoeld en onbewust) stress creëren of (bewust) stress verminderen.

Of bel voor een gratis en vrijblijvend gesprek als je meer wilt weten voordat je een besluit kunt nemen, zoals: Past dit wel bij mij? Hoe groot is de groep? Is het ook mogelijk dat … ? Et cetera.

Vasten, in de betekenis van: ‘niet doen’, vind ik wel een prettige poging om iets in je leven te veranderen. Het is nu vastentijd. Ik ben niet kerkelijk, maar het kerkelijk jaar zit ingebijteld in onze cultuur en dus hebben we carnaval, palmpasen en pasen allemaal op ons programma staan. Als je er een periode voor neemt om iets te stoppen en te kijken welk effect dat heeft, kan dat interessante informatie opleveren. En dan bedoel ik gewoon als inzicht krijgen in jezelf en het element van schuld en boete, wat ook aan vasten gekoppeld wordt, laat ik dan even weg, want daar heb ik niets mee.

vasten, your inner power activation, buiten spelen, alternatieve vakantie, selfempowerment, zelfliefde, zorg voor jezelf, vakantie, retraite, vasten, onthouding, plezier, zwemmen, ontspannen, stressrelease, loslaten, ontwikkeling, even tijd voor jezelf

Het is al heel wat jaren geleden dat ik voor het eerst ging vasten. En ieder jaar vastte ik weer van iets. Zo heb ik gevast van suiker, alcohol, gluten, dierlijke producten, snoep, et cetera. Sommige dingen zijn niet meer terug gekeerd op mijn dagelijkse menukaart.

Het radicaal stoppen voor 40 dagen kan een fijne doorbraak geven. Een stimulans, door het niet voor eeuwig af te zweren, maar voor maar een paar weken.

Vasten van eet- en drinkpatronen

Aanvankelijk ging ik na de vastentijd weer gewoon dat nemen wat ik die 40 dagen niet gedaan had. Zo ging ik eens na mijn 10 dagen citroensapkuur direct door naar een netwerkborrel. Lekker in de voorjaarszon op een terras en in die lege maag liet ik zo een koel wit wijntje glijden. Stond meteen lekker op mijn kop, natuurlijk. Dus ook maar wat eten … wit brood en bitterballen. Dat viel als een steen! Niet zo handig dus. Van afbouwen wist ik wel, maar aan opbouwen deed ik toen nog niet. En als je er niet zo veel mee doet … wat voor nut heeft het dan eigenlijk?

Het vasten werd interessanter naarmate ik mijzelf, samen met mijn ‘vasten-vriendin’ Marion, meer ging uitdagen. Zo gingen wij ook vasten van roddelen, zeuren, klagen en ander gedrag, dat het stoppen waard was. Dat bleek een veel grotere uitdaging, want toen ging ik zien hoe bepaalde patronen en negatief gedrag ingesleten waren.

Vasten van gedragspatronen

Het was fijn om dit samen met iemand te doen, zodat we met elkaar konden delen hoe verschrikkelijk we soms waren en hoe makkelijk wij oordeelden over anderen en wat dat met ons deed. Ja, we hebben ook om onszelf gelachen. Door inzicht te krijgen is er ook heel wat gedrag van de ‘menukaart’ geschrapt. Vasten van taaie patronen was lastiger dan stoppen met wijn drinken of drop eten, maar het leverde ook meer op. Alle shit gedrag, arrogantie, betweterigheid raakt namelijk niet alleen de ander, maar vooral ook jezelf. En net zo goed als misselijkheid na te veel drop ging ik ook ervaren wat ik mezelf aandeed door mijn denken en doen.

Maar dan makkelijker: YIPA!

Het veranderen van jezelf is niet makkelijk, zeker niet wanneer het onbewuste het overneemt en dat gebeurt heel vaak en dat merken we niet; on-bewust.

In YIPA (Your Inner Power Activation) heb ik een veel makkelijker en ook leukere manier gevonden om jezelf te verbeteren (waardoor je leven prettiger wordt) en dat leer ik anderen nu tijdens de retraites, die ik zelf organiseer. Je hoeft er niet eens voor te vasten, maar neemt wel wat tijd om je terug te trekken: retraite.

Mijn retraites in 2019

Deze zomer doe ik retraites Griekenland. Wil je meer weten? Stuur een mailtje en ik houd je op de hoogte.

mensen aan zee, op een rots, bergen, strandvakantie, bergen aan zee, groep, retraite, Griekenland, Piliongebergte, zomerretraite 2019, alternatieve vakantie, duurzaamheid, zelfontwikkeling, Your Inner Power Activation, selfempowerment

Kijk hier nog maar eens naar hoe het ook alweer ging?

Bezoek mijn website voor meer blogs en vlogs over: de kracht van het brein, perceptie of de invloed van ons denken op (onbedoeld en onbewust) stress creëren of (bewust) stress verminderen. Ook als je niets hebt met het onderwerp ‘afvallen’.

Of bel voor een gratis en vrijblijvend gesprek als je meer wilt weten over mijn aanbod qua sessies, workshops, et cetera.

Wat doe jij deze zomer?

Jeannette van Uffelen vertelt over de komende zomerworkshops in Griekenland, waarvoor nog plaatsen beschikbaar zijn. Als je boekt voor half april krijg je 10% Vroegboekkorting.

Als je wilt weten waarom het goed is om jezelf zo nu en dan een retraite cadeau te doen dan kun je het blog hierover lezen over de zin en betekenis van retraites.

Wil je meer weten?

Lees meer informatie over de zomerworkshops in Griekenland.

Bezoek de website voor meer blogs en vlogs over: de kracht van het brein, perceptie of de invloed van ons denken op (onbedoeld en onbewust) stress creëren of (bewust) stress verminderen.

Of bel voor een gratis en vrijblijvend gesprek als je meer wilt weten voordat je een besluit kunt nemen, zoals: Past dit wel bij mij? Hoe groot is de groep? Is het ook mogelijk dat … ? Et cetera.

In april van dit jaar ontving ik een bericht van Richard Downs, die mij vroeg of ik hem kon helpen. Hij had online een video van mij gezien en vervolgens al mijn video’s bekeken.

Ik koos ervoor om met Jeannette te werken omdat ik in haar ogen, via haar video’s, een prachtige combinatie van mededogen en duidelijkheid zag. Kennis, geduld en een oprechte toewijding om anderen te helpen genezen. Ze inspireert me en maakte dat ik me geaccepteerd en op mijn gemak voelde. Met haar hulp en aanmoediging ben ik op weg om mijn leven terug te krijgen!

Van globetrotter naar isolement

Richard heeft als violist en componist de hele wereld rond gereisd, maar was begin van dit jaar nauwelijks in staat de deur uit te gaan. Hij woonde weer bij zijn ouders en werd beperkt door angst, depressie en slapeloosheid. Omdat hij toch vroeg wakker was, deden we Skype sessies om 5 uur in de ochtend (11 uur mijn tijd).

Richard bleek op jonge leeftijd een muzikaal talent. Hij is de oudste zoon in het gezin, dat uit Nicaragua naar de USA vluchtte. Zijn ouders deden alles voor zijn opleiding en hij dus ook. Al zijn tijd en energie ging naar het viool spelen en hij mocht niet falen.

Toen hij vijftig werd was de maat vol en liep hij vast en werd geplaagd door angsten en depressies. In de 8 sessies hielden we grote schoonmaak; ik hielp hem beperkende overtuigingen en herinneringen op te ruimen en te vervangen door betere emoties, gedachten en geloof over zichzelf, de wereld, het leven en mogelijkheden.

Confrontatie met je grootste angst

Tegen de tijd dat ik naar Griekenland ging voor zomerworkshops en minder goed bereikbaar zou zijn, ging het gelukkig al wat beter met Richard, waardoor ik hem voor enkele weken kon loslaten. (Ik vind het soms best lastig om iemand op zo’n afstand uitsluitend via Skype te moeten helpen. Ik had graag gewoon met hem in één ruimte gewerkt of hem zelf mee genomen de straat op.) Hij moest de deur uit. Exposure! Gedurende de zomer hield ik via chats contact met hem.

Dank voor je woorden, mijn lieve Jeannette! Je bleef bij mij op het laagste moment … Met grote dankbaarheid en liefde!

DOEN Richard! De dreiging zit in je hoofd

Als iemand zegt: “Als ik thuis blijf komen de muren op me af”, zeg ik: “Blijf vanavond thuis en wacht op wat er gebeurt.” Ik weet namelijk dat muren niet bewegen. Angst zit in je hoofd. Jezelf confronteren en je angst tegemoet treden is in zulke gevallen de beste oplossing. Je moet het leven ervaren. Dat was ook met Richard het geval. Tenslotte vatte hij moed en stapte op zijn angst af, in plaats van deze te vermijden, wat hij al heel lang op vele manieren geprobeerd had.

Na de zomer heeft Richard een paar flinke stappen gezet, letterlijk en figuurlijk; een doorbraak. Hij aanvaardde zelfs weer een aanbod van een orkest om enkele concerten te doen. Hij kan nog steeds prachtig viool spelen en is nu in staat het wat luchtiger aan te pakken. Natuurlijk ben ik heel blij met het resultaat. Ik heb hem ook hard geconfronteerd en hem in de modder laten zwemmen. Dat moet soms ook.

Dank je wel voor je ware woorden en je gevoel voor humor 😊. Lieve Jeannette, je hebt gelijk!! Je woorden komen binnen! ❤️🙏🏽😇

Dappere man

Soms wordt hij nog door zijn angsten bevangen, maar hij weet dat hij er niet voor kan weglopen. “Recht erop af!” is mijn advies. Dat doet hij nu, soms met angst en beven.

Ongeacht hoe onze angsten ontstaan zijn, er is altijd een manier om ervan af te komen. Als je het echt wilt, als je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen leven en dapper genoeg bent om hulp te vragen. Een van zijn verlangens was om weer te durven reizen en hier hebben we werk van gemaakt in de sessies. Vorige week is hij naar zijn vriendin in Mexico gevlogen. Un hombre valiente!!

Jeannette is een zeer bekwaam therapeut. Ik ervoer paniek en angst voor van alles en soms kon ik niet eens mijn appartement uit, maar zij kon tot mij spreken op een manier die mij de moed gaf om risico te nemen en mijn angsten onder ogen te zien, zonder agressief of bazig te zijn. En wanneer ze zag dat ik mijn best deed, maar niet meer kon, was ze ook zeer zorgzaam en empathisch.
Ze gaf me ruimte om mijn gedachten uit te spreken en zelfs om het oneens te zijn met haar procedures, zonder dat het een bedreiging was voor haar kennis of vaardigheden, want ze is zeer zelfverzekerd en bescheiden tegelijk.
Met Jeannette voelde het nooit alsof ik een sessie had met een therapeut, die een dogmatische serie van standaard modellen volgt, want zij is vloeibaar, flexibel en intuïtief. Zij voelt de diepste behoefte van de cliënt en stemt daarop af.

Ik ervoer haar meer als een goede vriendin met wie ik me moeiteloos opende voor mijn diepste angsten en twijfels. Dat is nog eens een gave!

Richard Downs jr., Mexico, angst overwinnen, Faster EFT, Emotion Replacement Therapy, werkelijk helpen, confrontatie, exposure

Zijn verhaal delen

Richard heeft me zijn muziek gegeven; zijn composities, improvisaties, alles. En de rechten om het te gebruiken in mijn video’s, sessies en waar ik maar wil. Hij wil meer zijn dan een violist. In de toekomst wil hij mensen helpen, die lijden aan faalangst, angsten of depressies, zoals hij zelf ervaren heeft. Daarom wil hij dat ik zijn verhaal deel en beveelt hij mij aan bij mensen (uit zijn werkveld) die met dergelijke angsten leven.