Bevrijdingsdag in Noorwegen

Bevrijdingsdag vierde ik dit jaar in Noorwegen, waar heel veel vlaggen wapperden. De Internationale werd zelfs op straat gespeeld en de klank daarvan herinnerde mij aan mijn rode oma. Ondanks de zware bewolking werd het buiten gevierd en in het centrum van het kleine stadje, waar ik verbleef, hadden mensen zich verzameld om naar een toespraak te luisteren.

Hoewel ik geen heil meer verwacht van de ideologieën van mijn oma, maakte zo’n strijdlied, serieus vertolkt door de plaatselijke fanfare, mij toch wat weemoedig. En ik mijmerde over het thema bevrijding en bevrijdingsdag, terwijl ik langs het water wandelde.

Een leven zonder vrijheid is een verloren leven.

Je kunt jezelf bevrijden

Je kunt jezelf bevrijden! Helemaal in je eentje. Daar heb je echt geen communistische of socialistische revolutie of nieuwe wereldorde voor nodig. In tegendeel.

Je kunt zelf de eerste stap zetten.

Luister, als je zin hebt, maar naar wat ik hierover te zeggen heb.

In eerste instantie ging ik in 2017 naar Noorwegen om een intensive te doen met één klant, met wie ik in Athene al gewerkt had. Een intensive is een kort intensief project, waarin je dagelijks één of meer sessies doet. Zij kocht mijn Premiumpakket en ik was ruim een week in Moss en werkte met nog twee andere personen.

Het goede nieuws verspreidde zich en ik ging terug voor een tweede ronde sessies. Dit keer werkte ik met familie en vrienden van de drie mensen, met wie ik de eerste keer gewerkt had. Omdat men enthousiast was en meer wilde kwamen we gezamenlijk tot het plan dat ik nog een keer terug zou komen. En om dan iets te organiseren, waarin ik met meer mensen tegelijk mijn kennis kon delen. Dat werd een workshop.

Jouw innerlijke kracht: herprogrammeren

Dus in april 2018 gaf ik in Noorwegen de workshop Your Inner Power, waarin ik mensen leer hoe je jezelf kunt herprogrammeren. Ook gaf ik dagelijks individuele sessies. Het was fijn om te doen en naast het werk was er ook nog voldoende tijd om meer van de prachtige omgeving te zien en bijna dagelijks te zwemmen. Moss is omgeven door zee, meren en rivieren. IJskoud natuurlijk, maar daar houden we van.

Aan het eind van mijn derde verblijf maakte ik onderstaande video (in het Engels). Omdat ik dankbaar was voor de mogelijkheid om in dit mooie land met prachtige mensen te werken. Natuurlijk heb ik iedereen persoonlijk bedankt, maar ik wilde dit ook nog eens duidelijk erkennen. En me online uitspreken naar de mensen die mij hun vertrouwen gaven en me hielpen bij de organisatie.

Iedere dag is bevrijdingsdag

Ik heb Moss en Oslo en een deel van het Zuiden van Noorwegen mogen verkennen, dankzij een paar geweldige mensen. In de tijd die naast het dagelijks werk overbleef, toerden we samen rond.

We deelden huis en haard met elkaar. Ze gaven mij prachtige plekken als werkplek. Ze vertrouwden mij hun partners, kinderen, familie, collegae en vrienden toe. Dat schept een band! We spreken elkaar geregeld ongeregeld en ik ben er nog lang niet uitgekeken. En er ligt nog een uitnodiging voor het hoge Noorden.

YOUR INNER POWER workshop is nu ONLINE

De workshop (Engelstalig), die ik daar gegeven heb is nu ONLINE beschikbaar. En te bestellen met grote korting. Druk op onderstaand plaatje als je meer wilt weten.

Your Inner Power ONLINE workshop,
bevrijdingsdag, Noorwegen, Moss
Klik op de foto voor informatie over de ONLINE workshop