Altijd aan het werk?

Ben jij nou altijd aan het werk of lijkt dat maar zo? Nou ja, ik ga wel op in mijn werk, want het is geweldig boeiend. Mijn werk draait om mensen en het gaat over hoe en wat we denken en wat we geloven. En over hoe we door ons denken gestuurd worden en onze gedachten kunnen kiezen, als we het ons bewust zijn. Ja, dat is mijn werk, maar ook mijn leven.

En terwijl ik daar volop mee bezig ben neem ik ook iedere dag echt wel tijd voor mezelf, voor mijn familie en andere mensen. En ik ben vrijwel dagelijks even aan of in zee. De leukste dag van de week is die waarop ik met ‘mijn’ kinderen ben. Mijn zus en ik hebben in ons leven veel met elkaar gedeeld, ook onze kinderen. Hierdoor voelt het alsof die van haar ook een beetje van mij zijn en andersom. En tot mijn grote vreugde zorg ik al een jaar minimaal 1 dag per week voor haar kleinzoon. Soms komt ook zijn zus (10) mee en mijn dochter (25) zorgt de laatste tijd ook dat ze op die dag bij mij is, omdat we graag spelen.

Lekker spelen met de kinderen

Semmy wordt rond een uur of 8 gebracht. Vorig jaar werd hij al om 6.30 uur in zijn cosy stoeltje op mijn keukentafel gezet, maar zo vroeg is niet meer nodig, nu ze dichterbij wonen. Hij loopt nu zelf rechtstreeks op mijn deur af, altijd met een brede lach als hij me ziet. Soms strekt hij zijn armen naar me uit, maar de laatste weken loopt hij mij voorbij op zoek naar de poes. “Poe poe?” Hij helpt de ontbijttafel dekken en dan eten we eerst wat. Daarna gaan we naar de kinderboerderij. Hij weet de weg en roept: “Koe, waar zit je nou?” Van deze zin herkent nog niet iedereen de tekst, maar ik herken het wijsje.

Ben jij nou altijd aan het werk of lijkt dat maar zo? Nou ja, ik ga wel op in mijn werk, want het is geweldig boeiend. Mijn werk draait om mensen en het gaat over  hoe en wat we denken en wat we geloven. En over hoe we door ons denken gestuurd worden en onze gedachten kunnen kiezen, als we het ons bewust zijn. Ja, dat is mijn werk, maar ook mijn leven.

Een geitje heet een ‘hijs’, kippie is ‘pippie’ en alle geluiden doet hij na. Ik heb gedurende mijn werkweek echt altijd boeiende gesprekken, maar ik houd van de lichtheid van mijn gesprekken met Sem en de vorderingen in zijn woordenschat. Dat ‘Poepoe’ voor mij hetzelfde klinkt als ‘Poe’ is mijn probleem. En zijn stralende lach is mijn beloning als ik uiteindelijk de tandenborstel aan hem geef in plaats van te zeggen dat de poes buiten is. Daar worden we gelukkig van.

Wakker van dankbaarheid

Ik fiets met Sem in het stoeltje voorop. Of ik wandel kilometers met hem in het wagentje. Soms ren ik achter hem aan op het strand, want daar kunnen we zo lekker zacht vallen. Of ik neem hem mee in ‘Bad’ zee of ik lig op de grond en laat hem vliegen op mijn voeten. Natuurlijk spelen we met de ‘Bah’ bal. En als ik hem optil zwaai ik hem eerst drie keer terug alsof hij op de schommel zit. Dat doe ik ook met mijn kettlebell, maar die voelt minder lekker aan en reageert ook nooit zo vrolijk.

De technieken die ik in mijn sessies gebruik hebben ook op mij een ontspannend effect en mensen gaan meer ontspannen naar huis dan hoe ze binnen komen. Soms bewegen we maar meestal zitten we.

Wil je meer van mij lezen? Ook over het werk dat ik doe? Klik dan hier naar mijn BLOGPAGINA

Fysiek doe ik altijd veel meer als Sem bij me is. En het is ook zo veel makkelijker dan in de sportschool in de rekken te hangen. Sem is nieuwsgierig, ondernemend en alles is een spelletje. Een inspirerend gezelschap dat me in conditie en wakker houdt.

Na de koe, de fiets en het bad gaan we liggen voor een middagdutje. Hem lukt dat meestal wel. En ik lig ernaast, moe maar vaak niet in staat om te slapen naast zoiets moois. Zo lag ik ooit naast Semmy’s vader (het lijkt nog zo kort geleden) en een paar jaar later naast mijn dochter. Wakker van dankbaarheid.

Fysiek doe ik echt veel meer als Sem bij me is. En het is ook zo veel makkelijker dan in de sportschool in de rekken te hangen. Sem is nieuwsgierig, ondernemend en alles is een spelletje. Een inspirerend gezelschap dat me in conditie en wakker houdt. Wakker van dankbaarheid. Spelen met de kinderen. Ondernemend. Nieuwsgierig. Altijd aan het werk.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.