Afkicken is het eerste wat je te doen hebt. Maar na de Koude Kalkoen (Cold Turkey) is de rest van je leven een stuk makkelijker. Tenminste, als je opruimt wat er onder de verslaving zit.

Als je wilt stoppen … begin je met stoppen

Onlangs kreeg ik een email van iemand die wilde stoppen met haar verslavingen. Allereerst ging het over roken, maar al gauw bleek ze ook veel te drinken en blowen. Ik bied iedereen een gratis telefonische consultatie en in dat gesprek bleek al vrij snel dat deze dame geen geld had om sessies bij mij te betalen. Dus wilde ik meer weten over haar motivatie om mij te bellen. Soms willen mensen vooral praten over hun problemen en alle excuses, waardoor ze het niet oplossen. Dus ik vroeg hoeveel ze rookte. Een pakje per dag. “Wat kost dat tegenwoordig?” vroeg ik vervolgens. “Nine pound” was het antwoord. De hulpvraag kwam uit Engeland. Dat is € 10,56.

En hoeveel sigaretten heb je nog in huis? Het antwoord was 6. Als je wilt stoppen, moet je die weggooien. Dan kunnen we beginnen. Het heeft geen zin om een sessie te bestellen, terwijl je door rookt. Dat is zonde van je geld.

Even rekenen: wat kost een pakje sigaretten?

roken, stoppen met roken, verslaafd, transformatie, stressrelease, stressreleasespecialist, Jeannette van Uffelen, engelse pond

Ervaring heeft mij geleerd de juiste vragen te stellen, waarmee ik erachter kom of iemand gemotiveerd is om zichzelf te veranderen. Dus ik rekende uit dat ze na drie weken niet roken de eerste sessie kon betalen. Ook maakte ik direct duidelijk dat een enkele sessie niet genoeg is om haar verslaafde gedrag te transformeren.

Afkicken is geen makkelijke weg

Ze zei dat ze het “easy” wilde. “Als je zo verslaafd bent als je zegt dan wordt het niet makkelijk”, zei ik haar. “Je gaat wel een hoop geld besparen, dat je ergens anders voor kunt gebruiken. En leven zonder verslaving is very easy. Maar de eerste dagen of weken zijn dat waarschijnlijk niet.”

Afkicken is voor het lichaam oncomfortabel, dus dat moet je zo snel mogelijk doen. Dan ben je er doorheen. En dan krijg je dat wat je dwars zit; dat wat je wil weg roken, drinken, spuiten, snuiven, seksen, spelen, werken, eten … recht in je gezicht. Voor alles is een reden. En als je de reden vindt en oplost heb je geen behoefte meer aan de middelen of patronen waar je verslaafd aan was.

En dat is het werk dat ik doe! En ik houd enorm veel van dit werk. Ik ben er goed in en zeer gemotiveerd om mensen er doorheen te slepen.

Leven zonder verslaving is veel makkelijker

Ik kan de deur uit lopen zonder tas, want ik heb niets nodig voor onderweg. Dat is makkelijk. Ik houd ook geld over dat ik niet uitgeef aan sigaretten, drank, snoep, coke, hasj of andere afleiders.

Afkicken, ik weet wat het betekent. Ik groeide op met verslaving en heb er vele gekend. Dus ik heb recht van spreken. Ik heb van alles en nog wat gebruikt en ben er mee gestopt. Ik heb niets meer nodig van buiten mijzelf om te ontspannen, om me goed te voelen, om in vrede met mezelf te zijn.

Er zijn allerlei redenen om verslaafd te zijn en er zijn redenen om te stoppen. Onder alle smoezen en verslavingen en geldproblemen woont iemand met een hart, een talent, een droom, een verlangen, een wens. Die iemand ben jij en ik denk dat je het WAARD bent om te stoppen. Ik ben goed in mijn werk en ik kan je helpen als jij ook vindt dat je van waarde bent.

Als je de Easy Way zoekt, zoek dan verder. Dan moet je niet bij mij zijn. Als je echt wilt transformeren naar een beter leven, zonder behoefte aan afleidende, verdovende middelen of patronen, dan kun je bij mij terecht.

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.