Mijn werkwijze is een mix van verschillende methodes, door mij ingekleurd. Eutaptics – Faster EFT vormt de basis van mijn sessies en is dus essentieel. Na jaren ervaring in alternatieve, cognitieve en lichaamsgerichte therapieën, gebruik ik voornamelijk

  1. eutaptics – Faster EFT (Emotional Focussed Transformation) en
  2. ERT (Emotion Replacement Therapy) en EEG Scientific Hypnotherapy

Sinds 2014 heb ik opleidingen in het buitenland gevolgd. Ik leer graag van de meesters zelf. Door Robert Smith ben ik getraind tot Advanced Level 4 eutaptics & Faster EFT Practitioner. Twee keer was ik op uitnodiging in zijn Habilitat-team op Hawaii, om met deze techniek verslaafden te helpen.

seminar, level 1, Berlijn, november 2019, eutaptics practitioner level 4, Advanced Faster EFT practitioner
Berlijn, november 2019

Mensen beginnen met 1 tot 3 sessies om een gewenste verandering te realiseren. Wanneer ze na een tijdje merken dat deze methode zeer effectief is en je er snel resultaat mee hebt, willen ze meer verbetering in hun leven. Een deel van mijn klanten zie ik eens per jaar terug voor een soort APK. Anderen komen eens in de paar jaar.

Een cognitieve therapiebehandeling begint meestal met 10 tot 20 sessies. Tel uit je winst! Ik geef geen advies met betrekking tot pillen, supplementen, voeding of leefstijl. Dat kun je overal vinden.

Ik werk met het onbewuste, ofwel je superbrein. Ik help je dat superbrein beter te gebruiken, voor wat je wél wilt in je leven. In plaats van dat je jouw ongewenste gewoontes automatisch blijft herhalen.

Tapping

Tapping is het ‘kloppen’ met de vingers op meridianen (energiebanen in je lichaam). En het wordt ook wel psychologische accupunctuur genoemd en geeft een diepe ontspanning. Tapping vergemakkelijkt de directe communicatie met je onbewuste systeem en zo maken we ruimte voor het oplossen van (oude) belemmerende patronen.

Athene, september 2016

Faster EFT & eutaptics

Eutaptics – Snelle EFT is een verzameling van geavanceerde technieken en processen. Het is een effectieve methode om emotionele ballast te verwijderen uit je ‘systeem’ en te vervangen door opbouwende en versterkende overtuigingen. Deze techniek kan in enkele minuten aanzienlijke veranderingen opleveren; bevrijding en nieuw perspectief. Tapping is een onderdeel van Faster EFT.

Herhalen is essentieel

Uit onderzoek blijkt dat om iets blijvend te effectueren, we het vaker moeten zien, doen, voelen, ervaren. Daarom bied ik pakketten naast de losse sessies. Want ik streef niet naar een Aha Ervaring, maar naar een structurele verandering.

Assisteren en mentoring

Sinds 2016 assisteer ik Robert Smith tijdens zijn seminars in Europa. En sinds we in 2017 online mentoring groepen gestart zijn voor mensen in opleiding, was ik mentor. Want ik houd ervan om mijn kennis en ervaring te delen. Bovendien houd ik zo mijn kennis actueel en blijf ik door uitwisseling en herhaling ook zelf leren.

Kaneohe, Hawaii, juli 2015